E100 - Curcumina
E100 da alimentelor o culoare portocalie sau galbena. Este un aditiv admis spre folosire in industria alimentara.
E100, Curcumina este folosit ca Colorant
Origine E100
Curcumina este un colorant natural izolat din radacinile si tulpinile Curcuma longa (se gaseste in procent de 1.2-5.4) si Curcuma domestica.
Curcumina nu se dizolva in apa, in ulei sau alcool.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E100 (Curcumina) este de 1 mg/kg.Efecte secundare
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Restricţii dietetice
Nu există restricţii dietetice pentru "E100 - Curcumina - Slabute.ro"
E100 se găseşte în...
E100 sau curcumina se contine in multe produse.
Se foloseste la colorarea uleiurilor si grasimilor alimentare, branzeturilor topite, margarinelor light, pentru colorarea supelor si borsurilor de preparare rapida (semipreparate/instant), bomboanelor, produselor de brutarie, produselor lactate, conservelor, sucurilor, biscuitilor, prajiturilor, sosurilor, etc.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E100 - Curcumina - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E1105 - Lizozim
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E508 - Clorura de potasiu
Înlocuitor al sării de bucătărie. - E500 - Carbonatii de sodiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E570 - Acizi grasi (acid stearic)
E570 sau acizi grasi sunt emulgatori, glazurati, antiaglomeranti, naturali. - E469 - Carboximetil celuloza hidrolizata enzimatic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E469 sau carbo