Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E1202 - Polivinilpolipirolidona insolubila (PVP)

Stabilizator, folosit în produse farmaceutice. E1202 sau polivinilpolipirolidona este un agent de limpezire care se foloseste la tratarea vinurilor si in alimente dietetice, carcinogenic si nefrotoxic.

E1202, Polivinilpolipirolidona insolubila (PVP) este folosit ca Stabilizator

Origine E1202

Polimer sintetic.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E1202 (Polivinilpolipirolidona insolubila (PVP)) este nelimitată.

Efecte secundare

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.

Face parte din categoria "E-uri periculoase".

Restricţii dietetice

Nu se recomanda consumul frecvent.  Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.

E1202 se găseşte în...

Vin, bere, produse farmaceutice.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E1202 - Polivinilpolipirolidona insolubila (PVP) - Slabute.ro.

Alte "E-uri periculoase"

  • E-uri periculoase - E312 - Galat de dodecil
    E312 - Galat de dodecil
    E312 sau galat de dodecil este un antioxidant artificial care determina aparitia alergiilor, iritatiilor gastrice sau ale pielii. Nu se utilizeaza in alimentele date sugarilor si copiilor mici, deoar
  • E-uri periculoase - E215 - p-Hidroxibenzoat de etil sodic
    E215 - p-Hidroxibenzoat de etil sodic
    Esterul etil sintetic al acidului benzoic. Acidul benzoic şi esterii acidului benzoic se găsesc în majoritatea fructelor, în special boabe. Răchiţelele sunt o sursă foarte bogată de
  • E-uri periculoase - E517 - Sulfat de amoniu
    E517 - Sulfat de amoniu
    Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul. Face parte din categoria "E-uri periculoase".
  • E-uri periculoase - E154 - Brun FK
    E154 - Brun FK
    E154 sau brun FK este un colorant brun, artificial, care se obtine din amestecul a 6 componenti mono-, di- si triazoici. Acest compus este admis doar in produsul Kippers, poate provoca alergii.
  • E-uri periculoase - E102 - Tartrazina
    E102 - Tartrazina
    Colorant alimentar galben. Foarte solubil în apă. Tartrazina este un colorant azoic. Nu se cunosc efecte secundare pentru tartrazina pură, excepţie fac persoanele care prezintă intoleranţă

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: