E1404 - Amidon oxidat, amidon modificat
Agent de îngroşare şi stabilizator.
E1404, Amidon oxidat, amidon modificat este folosit ca Aditiv, agent de ingrosare stabilizator
Origine E1404
Obţinut prin tratarea amidonului cu hipoclorit. Amidonul este parţial degradat şi oxidat.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E1404 (Amidon oxidat, amidon modificat) este nelimitată.
Efecte secundare
Nu se cunosc efecte secundare prin folosirea în cantităţi normale.
Concentraţiile ridicate provoacă diaree şi afecţiuni ale rinichilor la animale.
Efectele adverse ale aditivilor alimentari sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introdusi.
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol.
Face parte din categoria "E-uri suspecte".
Restricţii dietetice
Nu există, amidonurile modificate pot fi folosite de către toate grupurile religioase, vegani şi vegetarieni.
E1404 se găseşte în...
Numeroase alimente, produse farmaceutice.
E1404 sau amidon oxidat este un agent artificial de ingrosare, glazurant, agent de incarcare.
Se obtine si din plante modificate genetic (porumbul).
Se obtine prin tratarea amidonului cu agenti de oxidare, hipoclorit de sodiu, peroxid de hidrogen, periodat de sodiu. Prin oxidare se obtine grupari carboxil sau carbonil, care impiedica retrogradarea.
Nu se recomanda consumul frecvent
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E1404 - Amidon oxidat, amidon modificat - Slabute.ro.
Alte "E-uri suspecte"
- E1410 - Fosfat de monoamidon
Determina cresterea stabilitatii pastelor si anihileaza sinereza la depozitarea indelungata. Nu se recomanda consumul frecvent. - E1440 - Amidon hidroxipropilat
E1440 sau amidon hidroxipropilat este un agent artificial de ingrosare, glazurant, agent de incarcare. - E150b - Caramel de sulfit de sodiu
E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II E150c Caramel amoniu, Caramel clasa III E150d Caramel sulfit-amoniu, Caramel clasa IV Culori de la brun la ne - E1200 - Polidextroza
Agent de îngroşare şi textură. Leagă apa şi protejează împotriva îngheţului. - E251 - Nitrat de sodiu
E251 sau nitrat de sodiu este un conservant artificial care se foloseste la colorarea indirecta a carnii. Are si rolul de a impiedica dezvoltarea bacteriilor patogene Clostridium botulinum, Clostridi