E141 - Complexe de cupru ale clorofilelor si clorofilinei
Colorant alimentar verde. E141 (i) este solubil in apa, in timp ce E141 (ii) este solubil in ulei.
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E141, Complexe de cupru ale clorofilelor si clorofilinei este folosit ca Colorant
Origine E141
Complexul sintetic al cuprului cu clorofila (E140), este un compus verde natural, prezent in toate plantele si alge.
E141 in varianta comerciala este extras din urzici, iarba si alfalfa.
Datorita dezesterificarii chimice a clorofilei se formeaza feofitina.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E141 (Complexe de cupru ale clorofilelor si clorofilinei) este de 15 mg/kg.Efecte secundare
Nu se cunosc efecte secundare. Cuprul este eliberat cand E141 este incalzit; concentratiile cuprului din acest compus nu ating nivele toxice.
Restricţii dietetice
Nu exista restrictii, E141 poate fi consumat de catre toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni.
E141 se găseşte în...
Se contine in multe produse.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E141 - Complexe de cupru ale clorofilelor si clorofilinei - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E262 - Acetat de sodiu
Acetatii sunt utilizati drept conservanti sau solutii tampon. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. - E640 - Glicina si sarea de sodiu
E640 sau glicina si sarea de sodiu este un potentiator de gust si de aroma, artificial, vegetal. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma c - E296 - Acid malic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E302 - Ascorbat de calciu
Antioxidant si ameliorator al painii. Previne imbrunarea fructelor cat si formarea nitrozaminelor in carne. Acidul ascorbic este vitamina C; insa, nu poate fi adaugat ca un supliment de vitamine cand - E501 - Carbonatii de potasiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".