Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E1410 - Fosfat de monoamidon

Determina cresterea stabilitatii pastelor si anihileaza sinereza la depozitarea indelungata.

Nu se recomanda consumul frecvent.

E1410, Fosfat de monoamidon este folosit ca Aditiv, agent antiaglomerant, stabilizator

Origine E1410

Obţinut prin tratarea amidonului cu acid fosforic.

Amidonul este parţial degradat şi fosforilat.


E1410
sau fosfat de monoamidon este un agent artificial de ingrosare, glazurant, agent de incarcare.

Se obtine si din plante modificate genetic (porumbul). Se obtine prin tratarea amidonului cu un fosfat, care impiedica retrogradarea, reducand temperatura de gelatinizare.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E1410 (Fosfat de monoamidon) este nelimitată.

Efecte secundare

Nu există, amidonurile modificate pot fi folosite de către toate grupurile religioase, vegani şi vegetarieni.

Efectele adverse ale aditivilor alimentari sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introdusi.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol.
Face parte din categoria "E-uri suspecte".

Restricţii dietetice

Nu există restricţii dietetice pentru "E1410 - Fosfat de monoamidon - Slabute.ro"

E1410 se găseşte în...

Numeroase alimente, produse farmaceutice.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E1410 - Fosfat de monoamidon - Slabute.ro.

Alte "E-uri suspecte"

  • E-uri suspecte - E235 - Natamicina, Primaricina
    E235 - Natamicina, Primaricina
    Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile he
  • E-uri suspecte - E1420 - Amidon acetilat
    E1420 - Amidon acetilat
    E1420 sau diamidon acetilat este un agent artificial de ingrosare, glazurant, agent de incarcare.  
  • E-uri suspecte - E1413 - Fosfat de diamidon fosfatat
    E1413 - Fosfat de diamidon fosfatat
    E1413 sau fosfat de diamidon este un agent artificial de ingrosare, glazurant, agent de incarcare.
  • E-uri suspecte - E1422 - Adipat de diamidon acetilat
    E1422 - Adipat de diamidon acetilat
    E1422 sau adipat de diamidon acetilat este un agent artificial de ingrosare, glazurant, agent de incarcare.
  • E-uri suspecte - E142 - Verde S, Verde acid brillant
    E142 - Verde S, Verde acid brillant
    CI 44090 Verde S Verde alimentar 4 Verde alimentar S Colorant alimentar verde. E142 este solubil în apă, dar insolubil în soluţii acide sau alcaline.

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: