E1410 - Fosfat de monoamidon
Determina cresterea stabilitatii pastelor si anihileaza sinereza la depozitarea indelungata.
Nu se recomanda consumul frecvent.
E1410, Fosfat de monoamidon este folosit ca Aditiv, agent antiaglomerant, stabilizator
Origine E1410
Obţinut prin tratarea amidonului cu acid fosforic.
Amidonul este parţial degradat şi fosforilat.
E1410 sau fosfat de monoamidon este un agent artificial de ingrosare, glazurant, agent de incarcare.
Se obtine si din plante modificate genetic (porumbul). Se obtine prin tratarea amidonului cu un fosfat, care impiedica retrogradarea, reducand temperatura de gelatinizare.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E1410 (Fosfat de monoamidon) este nelimitată.
Efecte secundare
Nu există, amidonurile modificate pot fi folosite de către toate grupurile religioase, vegani şi vegetarieni.
Efectele adverse ale aditivilor alimentari sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introdusi.
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol.
Face parte din categoria "E-uri suspecte".
Restricţii dietetice
Nu există restricţii dietetice pentru "E1410 - Fosfat de monoamidon - Slabute.ro"
E1410 se găseşte în...
Numeroase alimente, produse farmaceutice.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E1410 - Fosfat de monoamidon - Slabute.ro.
Alte "E-uri suspecte"
- E129 - Rosu Allura AC
Colorant alimentar roşu. Foarte solubil în apă. Face parte din categoria "E-uri suspecte". - E1404 - Amidon oxidat, amidon modificat
Agent de îngroşare şi stabilizator. - E627 - Guanilat disodic
E627 Guanilat disodic este un potentiator de aroma, face ca produsele de o calitate mai slaba sa para mai gustoase. - E104 - Galben de chinolina
Colorant alimentar galben. Foarte solubil în apă. Galben de chinolina este un colorant sub forma de saruri de sodiu, de culoare galben si care se obtine artificial, fiind un derivat sulfonat - E150b - Caramel de sulfit de sodiu
E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II E150c Caramel amoniu, Caramel clasa III E150d Caramel sulfit-amoniu, Caramel clasa IV Culori de la brun la ne