Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E1420 - Amidon acetilat

E1420 sau diamidon acetilat este un agent artificial de ingrosare, glazurant, agent de incarcare.

 

E1420, Amidon acetilat este folosit ca Aditiv, agent de ingrosare, stabilizator

Origine E1420

Amidon reticulat prin tratarea cu anhidrida acetica in mediu alcalin, fiind stabilizat prin esterificare.

Reticularea reduce capacitatea de umflare a granulelor de amidon la incalzirea si la reducerea vascozitatii.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E1420 (Amidon acetilat) este nelimitată.

Efecte secundare

Nu se recomanda consumul frecvent.

Efectele adverse ale aditivilor alimentari sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introdusi.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol.

Face parte din categoria "E-uri suspecte".

Restricţii dietetice

Nu există restricţii dietetice pentru "E1420 - Amidon acetilat - Slabute.ro"

E1420 se găseşte în...

Momentan nu există informaţii despre alimentele în care se găseşte "E1420 - Amidon acetilat - Slabute.ro"

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E1420 - Amidon acetilat - Slabute.ro.

Alte "E-uri suspecte"

  • E-uri suspecte - E1404 - Amidon oxidat, amidon modificat
    E1404 - Amidon oxidat, amidon modificat
    Agent de îngroşare şi stabilizator.
  • E-uri suspecte - E1410 - Fosfat de monoamidon
    E1410 - Fosfat de monoamidon
    Determina cresterea stabilitatii pastelor si anihileaza sinereza la depozitarea indelungata. Nu se recomanda consumul frecvent.
  • E-uri suspecte - E631 - Inozinat disodic
    E631 - Inozinat disodic
    E631 este un potentiator de gust si de aroma, artificial, vegetal. Nu s-a realizat evaluarea completa a acestui aditiv.
  • E-uri suspecte - E104 - Galben de chinolina
    E104 - Galben de chinolina
    Colorant alimentar galben. Foarte solubil în apă. Galben de chinolina este un colorant sub forma de saruri de sodiu, de culoare galben si care se obtine artificial, fiind un derivat sulfonat
  • E-uri suspecte - E239 - Hexametilentetramina, Metanamina
    E239 - Hexametilentetramina, Metanamina
    Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile he

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: