E1420 - Amidon acetilat
E1420 sau diamidon acetilat este un agent artificial de ingrosare, glazurant, agent de incarcare.
E1420, Amidon acetilat este folosit ca Aditiv, agent de ingrosare, stabilizator
Origine E1420
Amidon reticulat prin tratarea cu anhidrida acetica in mediu alcalin, fiind stabilizat prin esterificare.
Reticularea reduce capacitatea de umflare a granulelor de amidon la incalzirea si la reducerea vascozitatii.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E1420 (Amidon acetilat) este nelimitată.
Efecte secundare
Nu se recomanda consumul frecvent.
Efectele adverse ale aditivilor alimentari sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introdusi.
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol.
Face parte din categoria "E-uri suspecte".
Restricţii dietetice
Nu există restricţii dietetice pentru "E1420 - Amidon acetilat - Slabute.ro"
E1420 se găseşte în...
Momentan nu există informaţii despre alimentele în care se găseşte "E1420 - Amidon acetilat - Slabute.ro"
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E1420 - Amidon acetilat - Slabute.ro.
Alte "E-uri suspecte"
- E239 - Hexametilentetramina, Metanamina
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile he - E1450 - Octenil succinat de amidon sodic
E1450 sau octenil succinat de amidon sodic este un agent artificial de ingrosare, stabilizator. - E132 - Carmin indigo, FD&C blue no 2
Colorant alimentar albastru. Foarte solubil în apă. E132 se mai numeste si carmin indigo si este un colorant de culoare albastra, fiind obtinut artificial din sulfonat de indigotina. Acest co - E251 - Nitrat de sodiu
E251 sau nitrat de sodiu este un conservant artificial care se foloseste la colorarea indirecta a carnii. Are si rolul de a impiedica dezvoltarea bacteriilor patogene Clostridium botulinum, Clostridi - E476 - Poliricinoleat de poliglicerol
E476 sau poliricinoleat de poliglicerol sunt emulgatori si stabilizatori artificiali. Se obtin prin esterificarea cu acizi grasi condensati din uleiul de ricin. Se foloseste doar in alimentele sarac