Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E1422 - Adipat de diamidon acetilat

E1422 sau adipat de diamidon acetilat este un agent artificial de ingrosare, glazurant, agent de incarcare.

E1422, Adipat de diamidon acetilat este folosit ca Aditiv, agent de ingrosare, stabilizator

Origine E1422

Amidon reticulat prin tratarea cu anhidra acetica si acid adipic.

Reticularea reduce capacitatea de umflare a granulelor de amidon la incalzirea si la reducerea vascozitatii.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E1422 (Adipat de diamidon acetilat) este nelimitată.

Efecte secundare

Nu se recomanda consumul frecvent.

Efectele adverse ale aditivilor alimentari sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introdusi.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol.

Face parte din categoria "E-uri suspecte".

Restricţii dietetice

Nu există restricţii dietetice pentru "E1422 - Adipat de diamidon acetilat - Slabute.ro"

E1422 se găseşte în...

Momentan nu există informaţii despre alimentele în care se găseşte "E1422 - Adipat de diamidon acetilat - Slabute.ro"

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E1422 - Adipat de diamidon acetilat - Slabute.ro.

Alte "E-uri suspecte"

  • E-uri suspecte - E133 - Albastru Brilliant FCF, FD&C blue no 1
    E133 - Albastru Brilliant FCF, FD&C blue no 1
    C E133 este un colorant de culoare albastra, care se obtine artificial din alfa [-4 (N-etil-3-sulfonatobenzilamino) -fenil] alfa (-4-N etil 3 sulfonatobenzolamino) -ciclohexa 2, 5 dienildien toluen-2
  • E-uri suspecte - E476 - Poliricinoleat de poliglicerol
    E476 - Poliricinoleat de poliglicerol
    E476 sau poliricinoleat de poliglicerol sunt emulgatori si stabilizatori artificiali. Se obtin prin esterificarea cu acizi grasi condensati din uleiul de ricin. Se foloseste doar in alimentele sarac
  • E-uri suspecte - E1404 - Amidon oxidat, amidon modificat
    E1404 - Amidon oxidat, amidon modificat
    Agent de îngroşare şi stabilizator.
  • E-uri suspecte - E110 - Galben portocaliu Sunset FCF
    E110 - Galben portocaliu Sunset FCF
    Colorant alimentar galben. Foarte solubil în apă. E110 este un colorant care reprezinta sarea disodica a 2-hidroxi-1 (4 sulfonato fenilaza) naftalin 6 sulfonat, de culoare portocaliu, care se
  • E-uri suspecte - E239 - Hexametilentetramina, Metanamina
    E239 - Hexametilentetramina, Metanamina
    Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile he

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente
  • Seminte chia, uscate
    Părere: rroxi44
    Seminţele de chia sunt, probabil, unul dintre cele mai complexe alimente pe care, mâncat în ...
  • Pepene galben
    Părere: rroxi44
    Imi place pentru gustul său puternic aromat, pentru faptul că este hipocaloric, că este bun ...
  • Ceai verde
    Părere: cami32
    Este excelent,il consum in fiecare dimineata cu lamaie si un praf de scortisoara.
  • Aripioare de pui la cuptor
    Părere: abalint
    Foarte gustos, usor de preparat. Este una din mancarurile mele preferate.
  • Kiwi
    Părere: danielaroiu
    Îmi place totul la acest fruct

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: