E1450 - Octenil succinat de amidon sodic
E1450 sau octenil succinat de amidon sodic este un agent artificial de ingrosare, stabilizator.
E1450, Octenil succinat de amidon sodic este folosit ca Aditiv, agent de ingrosare, stabilizator
Origine E1450
Amidon reticulat prin tratarea cu anhidrida octemilsuccinica.
Reticularea reduce capacitatea de umflare a granulelor de amidon la incalzirea si la reducerea vascozitatii.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E1450 (Octenil succinat de amidon sodic) este nelimitată.
Efecte secundare
Nu se recomanda consumul frecvent.
Efectele adverse ale aditivilor alimentari sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introdusi.
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol.
Face parte din categoria "E-uri suspecte".
Restricţii dietetice
Nu există restricţii dietetice pentru "E1450 - Octenil succinat de amidon sodic - Slabute.ro"
E1450 se găseşte în...
Momentan nu există informaţii despre alimentele în care se găseşte "E1450 - Octenil succinat de amidon sodic - Slabute.ro"
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E1450 - Octenil succinat de amidon sodic - Slabute.ro.
Alte "E-uri suspecte"
- E476 - Poliricinoleat de poliglicerol
E476 sau poliricinoleat de poliglicerol sunt emulgatori si stabilizatori artificiali. Se obtin prin esterificarea cu acizi grasi condensati din uleiul de ricin. Se foloseste doar in alimentele sarac - E150a - Caramel simplu
E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II E150c Caramel amoniu, Caramel clasa III E150d Caramel sulfit-amoniu, Caramel clasa IV Culori de la brun la ne - E1442 - Fosfat de diamidon hidroxipropilat
E1442 sau fosfat de diamidon hidroxipropilat este un agent artificial de ingrosare, gelifiant, agent de incarcare. - E631 - Inozinat disodic
E631 este un potentiator de gust si de aroma, artificial, vegetal. Nu s-a realizat evaluarea completa a acestui aditiv. - E627 - Guanilat disodic
E627 Guanilat disodic este un potentiator de aroma, face ca produsele de o calitate mai slaba sa para mai gustoase.