Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E150a - Caramel simplu


E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I
E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II
E150c Caramel amoniu, Caramel clasa III
E150d Caramel sulfit-amoniu, Caramel clasa IV

Culori de la brun la negru. Solubil în apă, cu un gust specific uneori amar.

Până la 200 mg/kg corp pentru E150c şi E150d, în timp ce nu există ADI pentru E150a şi/sau E150b.

E150a, Caramel simplu este folosit ca Colorant, aditiv

Origine E150a

Complex de culoare brună, obţinut prin încălzirea şi arderea zaharurilor în prezenţă de alcalii, amoniu, sulfit sau combinaţii ale acestora.


E150 este un colorant de culoare maro, natural, vegetal, care se obtine prin incalzirea glucidelor alimentare (glucoza, fructoza, zaharoza, amidon).

Pentru caramelizare se folosesc acizi, baze, saruri.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E150a (Caramel simplu) este nelimitată.

Efecte secundare


Efectele secundare manifestate în cazul utilizării E150c şi E150d, au fost probleme intestinale ce pot apărea după ingestia unor cantităţi mari.

Datorită naturii complexe a mixturii, se efectuează încă teste toxicologice.

Acest compus are ca efecte secundare hiperactivitate, distensii intestinale, hipertrofia rinichilor, distruge vitamina B, afecteaza cromozomii.


Efectele adverse ale aditivilor alimentari sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introdusi.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol.

Face parte din categoria "E-uri suspecte".

Restricţii dietetice

Nici una, E150 poate fi consumat de către toate grupările religioase, vegani şi vegetarieni.

E150a se găseşte în...

Multe produse.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E150a - Caramel simplu - Slabute.ro.

Alte "E-uri suspecte"

  • E-uri suspecte - E150d - Caramel sulfit de amoniu
    E150d - Caramel sulfit de amoniu
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II E150c Caramel amoniu, Caramel clasa III E150d Caramel sulfit-amoniu, Caramel clasa IV Culori de la brun la negr
  • E-uri suspecte - E132 - Carmin indigo, FD&C blue no 2
    E132 - Carmin indigo, FD&C blue no 2
    Colorant alimentar albastru. Foarte solubil în apă. E132 se mai numeste si carmin indigo si este un colorant de culoare albastra, fiind obtinut artificial din sulfonat de indigotina. Acest co
  • E-uri suspecte - E1412 - Fosfat de diamidon
    E1412 - Fosfat de diamidon
    E1412 sau fosfat diamidon este un agent artificial de ingrosare, glazurant, agent de incarcare. Reticularea reduce capacitatea de umflare a granulelor de amidon la incalzirea si la reducerea vascozit
  • E-uri suspecte - E150c - Caramel amoniacal
    E150c - Caramel amoniacal
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II E150c Caramel amoniu, Caramel clasa III E150d Caramel sulfit-amoniu, Caramel clasa IV Culori de la brun la ne
  • E-uri suspecte - E239 - Hexametilentetramina, Metanamina
    E239 - Hexametilentetramina, Metanamina
    Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile he

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente
  • Seminte chia, uscate
    Părere: rroxi44
    Seminţele de chia sunt, probabil, unul dintre cele mai complexe alimente pe care, mâncat în ...
  • Pepene galben
    Părere: rroxi44
    Imi place pentru gustul său puternic aromat, pentru faptul că este hipocaloric, că este bun ...
  • Ceai verde
    Părere: cami32
    Este excelent,il consum in fiecare dimineata cu lamaie si un praf de scortisoara.
  • Aripioare de pui la cuptor
    Părere: abalint
    Foarte gustos, usor de preparat. Este una din mancarurile mele preferate.
  • Kiwi
    Părere: danielaroiu
    Îmi place totul la acest fruct

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: