E153 - Carbune vegetal
Negru, colorant insolubil.
Utilizat adesea ca agent de filtrare.
Se utilizeaza in scopuri medicale ca agent anti-diareic.
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E153, Carbune vegetal este folosit ca Colorant
Origine E153
Element natural, obtinut prin arderea materiilor vegetale.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E153 (Carbune vegetal) este nelimitată.
Efecte secundare
Nu se cunosc efecte secundare in concentratiile utilizate.
Restricţii dietetice
Nu are nici o restrictie, E153 poate fi consumat de catre toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni.
E153 se găseşte în...
Se contine in multe produse, dar are utilizare limitata datorita insolubilitatii.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E153 - Carbune vegetal - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E551 - Silicat de calciu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E551 sau diox - E335 - Tartrat
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E526 - Hidroxid de calciu, var stins
E526 sau hidroxid de calciu, var stins este un corector de aciditate, diverse utilizari, artificial. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in ur - E504 - Carbonatii de magneziu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E261 - Acetat de potasiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".