Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E210 - Acid benzoic

Acidul benzoic şi benzoaţii sunt utilizaţi în calitate de conservanţi împotriva drojdiilor şi bacteriilor în produsele acide.

Nu sunt foarte eficienţi împotriva mucegaiurilor şi ineficienţi în produse cu pH mai mare de 5 (uşor acide sau neutre).

Concentraţiile mai mari generează un gust acru, ceea ce îi limitează utilizarea. Benzoaţii sunt adesea preferaţi, datorită unei solubilităţi mai bune.

E210, Acid benzoic este folosit ca Conservant

Origine E210

Acidul benzoic, benzoaţii şi esterii acidului benzoic se găsesc în mod obişnuit în fructe, în special în boabe.

Răchiţelele reprezintă o sursă foarte bogată de acid benzoic.

Pe lângă fructe, benzoaţii se găsesc în ciuperci, scorţişoară, cuişoare, şi în câteva produse lactate (datorită fermentaţiei bacteriene).

Pentru scopuri comerciale este obţinut chimic din toluen.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E210 (Acid benzoic) este de 5 mg/kg.

Efecte secundare

Poate provoca crize de astm, in special la persoane dependente de medicatie, si poate reactiona, provocand hiperaciditate la copii.

In urma testarii pe animale de laborator, a fost asociat si cu cancerul.


Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.

Face parte din categoria "E-uri periculoase".

Restricţii dietetice

Nu există restricţii dietetice pentru "E210 - Acid benzoic - Slabute.ro"

E210 se găseşte în...

E210 (acidul benzoic) se adauga la bauturi alcoolice, produse de brutarie, branzeturi, condimente, dulciuri, medicamente

Acidul benzoic şi benzoaţii sunt utilizaţi într-o gamă mare de produse acide sau uşor acide.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E210 - Acid benzoic - Slabute.ro.

Alte "E-uri periculoase"

  • E-uri periculoase - E221 - Sulfit de sodiu
    E221 - Sulfit de sodiu
    Este o pulbere albă, instabilă care reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfat. În condiţii acide, formează acidul sulfuros, un conservant. Este utilizat drept conservant, ca şi agen
  • E-uri periculoase - E330 - Acid citric
    E330 - Acid citric
    Acidul citric are funcţii multiple – potenţează activitatea multor antioxidanţi, dar el însuşi nu este antioxidant. Este utilizat în special ca un regulator de aciditate, ca ş
  • E-uri periculoase - E214 - P-hidroxibenzoat de etil sau PHB- Ester
    E214 - P-hidroxibenzoat de etil sau PHB- Ester
    E214 sau P-hidroxibenzoat de etil este un conservant artificial, fiind obtinut din acidul benzoic si se topeste la o temperatura intre 115-118 grade C.  
  • E-uri periculoase - E517 - Sulfat de amoniu
    E517 - Sulfat de amoniu
    Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul. Face parte din categoria "E-uri periculoase".
  • E-uri periculoase - E311 - Galat de octil
    E311 - Galat de octil
    E311 sau galat de octil este un antioxidant artificial care determina scaderea fierului din organism. Galat de octil produce alergii, iritatii gastrice sau ale pielii. Nu se utilizeaza in alimentele

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: