Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E210 - Acid benzoic

Acidul benzoic şi benzoaţii sunt utilizaţi în calitate de conservanţi împotriva drojdiilor şi bacteriilor în produsele acide.

Nu sunt foarte eficienţi împotriva mucegaiurilor şi ineficienţi în produse cu pH mai mare de 5 (uşor acide sau neutre).

Concentraţiile mai mari generează un gust acru, ceea ce îi limitează utilizarea. Benzoaţii sunt adesea preferaţi, datorită unei solubilităţi mai bune.

E210, Acid benzoic este folosit ca Conservant

Origine E210

Acidul benzoic, benzoaţii şi esterii acidului benzoic se găsesc în mod obişnuit în fructe, în special în boabe.

Răchiţelele reprezintă o sursă foarte bogată de acid benzoic.

Pe lângă fructe, benzoaţii se găsesc în ciuperci, scorţişoară, cuişoare, şi în câteva produse lactate (datorită fermentaţiei bacteriene).

Pentru scopuri comerciale este obţinut chimic din toluen.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E210 (Acid benzoic) este de 5 mg/kg.

Efecte secundare

Poate provoca crize de astm, in special la persoane dependente de medicatie, si poate reactiona, provocand hiperaciditate la copii.

In urma testarii pe animale de laborator, a fost asociat si cu cancerul.


Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.

Face parte din categoria "E-uri periculoase".

Restricţii dietetice

Nu există restricţii dietetice pentru "E210 - Acid benzoic - Slabute.ro"

E210 se găseşte în...

E210 (acidul benzoic) se adauga la bauturi alcoolice, produse de brutarie, branzeturi, condimente, dulciuri, medicamente

Acidul benzoic şi benzoaţii sunt utilizaţi într-o gamă mare de produse acide sau uşor acide.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E210 - Acid benzoic - Slabute.ro.

Alte "E-uri periculoase"

  • E-uri periculoase - E1520 - Propilen glicol
    E1520 - Propilen glicol
    Este folosit ca solvent pentru antioxidanţi. Propilen glicolul este unul dintre cele mai controversate E-uri. În UE este utilizat de puţin timp, în timp ce americanii îl folosesc
  • E-uri periculoase - E284 - Acid boric
    E284 - Acid boric
    Acidul boric şi boraţii sunt utilizaţi ca tampon, pentru controlul acidităţii în produs. Este de asemenea utilizat în produsele multi-vitaminice/minerale ca sursă de minerale. 284 s
  • E-uri periculoase - E242 - Dicarbonat de dimetil, Pirocarbonat de dimetil
    E242 - Dicarbonat de dimetil, Pirocarbonat de dimetil
    Este folosit ca şi conservant (în sterilizarea la rece) pentru băuturi. E242 sau dicarbonat este un conservant artificial, fiind coroziv pentru piele si ochi. Este toxic la inhalare si ingera
  • E-uri periculoase - E128 - Rosu 2G
    E128 - Rosu 2G
    Colorant alimentar roşu. Foarte solubil în apă. Deoarecde este un colorant azoic, poate genera intoleranţă la persoanele intolerante la salicilaţi. În plus, fiind un eliberator de h
  • E-uri periculoase - E285 - Tetraborat de sodiu (Borax)
    E285 - Tetraborat de sodiu (Borax)
    E285 sau tetraborat de sodiu (Borax) este un conservant artificial, care produce leziuni ale organelor interne cand se consuma indelungat. Se foloseste la conservarea caviarului si poate provoca into

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente
  • Seminte chia, uscate
    Părere: rroxi44
    Seminţele de chia sunt, probabil, unul dintre cele mai complexe alimente pe care, mâncat în ...
  • Pepene galben
    Părere: rroxi44
    Imi place pentru gustul său puternic aromat, pentru faptul că este hipocaloric, că este bun ...
  • Ceai verde
    Părere: cami32
    Este excelent,il consum in fiecare dimineata cu lamaie si un praf de scortisoara.
  • Aripioare de pui la cuptor
    Părere: abalint
    Foarte gustos, usor de preparat. Este una din mancarurile mele preferate.
  • Kiwi
    Părere: danielaroiu
    Îmi place totul la acest fruct

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: