Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E213 - Benzoat de calciu

Acidul benzoic, benzoaţii şi esterii acidului benzoic se găsesc în marea majoritate a fructelor, în special boabe.

Răchiţelele sunt o sursă bogată de acid benzoic.

Pe lângă fructe, benzoaţii se găsesc în ciuperci, scorţişoară, cuişoare şi câteva produse lactate (ca rezultat al fermentaţiei bacteriene). Pentru scopuri comerciale, se obţine din toluen.

Acidul benzoic şi benzoaţii sunt utilizaţi în calitate de conservanţi împotriva drojdiilor şi bacteriilor în produsele acide.

Nu sunt foarte eficienţi împotriva mucegaiurilor şi ineficienţi în produse cu pH mai mare de 5 (uşor acide sau neutre).

Concentraţiile mai mari generează un gust acru, ceea ce îi limitează utilizarea. Benzoaţii sunt adesea preferaţi, datorită unei solubilităţi mai bune.

E213 sau benzoat de calciu este un conservant artificial, fiind sarea de calciu a acidului benzoic anhidra, monohidrat sau trihidrat.

E213, Benzoat de calciu este folosit ca Conservant

Origine E213

Momentan nu există informaţii suplimentare despre originea "E213, Benzoat de calciu"

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E213 (Benzoat de calciu) este de 5 mg/kg.

Efecte secundare

Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.

Face parte din categoria "E-uri periculoase".

Restricţii dietetice

Nu se recomanda consumul frecvent de catre persoanele sensibile, deoarece poate provoca astm.

E213 se găseşte în...

Acidul benzoic şi benzoaţii sunt utilizaţi într-o gamă variată de produse acide sau uşor acide.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E213 - Benzoat de calciu - Slabute.ro.

Alte "E-uri periculoase"

  • E-uri periculoase - E249 - Nitrit de potasiu
    E249 - Nitrit de potasiu
    Pulbere albă folosită ca şi conservant împotriva lui Clostridium botulinum (o bacterie care poate cauza botulismul) din produsele din carne. E249 sau nitrit de potasiu este un conservant ar
  • E-uri periculoase - E220 - Dioxid de sulf
    E220 - Dioxid de sulf
    Este un gaz incolor, utilizat drept conservant. Previne degradările enzimatice şi de natură bacteriană ale produselor. Dioxidul de sulf de dizolvă în faza apoasă a produsului; forma acid
  • E-uri periculoase - E224 - Metabisulfit de potasiu
    E224 - Metabisulfit de potasiu
    Este o pulbere albă, instabilă, care reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfat de potasiu. În condiţii acide, formează acidul sulfuros, care acţionează drept conservant. Este utili
  • E-uri periculoase - E215 - p-Hidroxibenzoat de etil sodic
    E215 - p-Hidroxibenzoat de etil sodic
    Esterul etil sintetic al acidului benzoic. Acidul benzoic şi esterii acidului benzoic se găsesc în majoritatea fructelor, în special boabe. Răchiţelele sunt o sursă foarte bogată de
  • E-uri periculoase - E211 - Benzoat de sodiu
    E211 - Benzoat de sodiu
    Acidul benzoic şi benzoaţii sunt utilizaţi în calitate de conservanţi împotriva drojdiilor şi bacteriilor în produsele acide. Nu sunt foarte eficienţi împotriva mucegaiu

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: