Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E214 - P-hidroxibenzoat de etil sau PHB- Ester

E214 sau P-hidroxibenzoat de etil este un conservant artificial, fiind obtinut din acidul benzoic si se topeste la o temperatura intre 115-118 grade C.

 

E214, P-hidroxibenzoat de etil sau PHB- Ester este folosit ca Conservant

Origine E214

Momentan nu există informaţii suplimentare despre originea "E214, P-hidroxibenzoat de etil sau PHB- Ester"

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E214 (P-hidroxibenzoat de etil sau PHB- Ester) este de 10 mg/kg.

Efecte secundare

Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.

Face parte din categoria "E-uri periculoase".

Acest conservant determina reducerea sensibilitatii de perceptie a gusturilor de catre limba, fiind periculos pentru persoanele sensibile sau astmatice.

Restricţii dietetice

Nu se recomanda consumul frecvent la persoanele sensibile.

E214 se găseşte în...

Esterii acidului benzoic sunt utilizaţi în numeroase produse alimentare şi cosmetice.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E214 - P-hidroxibenzoat de etil sau PHB- Ester - Slabute.ro.

Alte "E-uri periculoase"

  • E-uri periculoase - E285 - Tetraborat de sodiu (Borax)
    E285 - Tetraborat de sodiu (Borax)
    E285 sau tetraborat de sodiu (Borax) este un conservant artificial, care produce leziuni ale organelor interne cand se consuma indelungat. Se foloseste la conservarea caviarului si poate provoca into
  • E-uri periculoase - E222 - Sulfit acid de sodiu
    E222 - Sulfit acid de sodiu
    Este o pulbere albă, instabilă, care reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfat de sodiu. În condiţii acide, formează acidul sulfuros, care acţionează drept conservant. Este utiliza
  • E-uri periculoase - E330 - Acid citric
    E330 - Acid citric
    Acidul citric are funcţii multiple – potenţează activitatea multor antioxidanţi, dar el însuşi nu este antioxidant. Este utilizat în special ca un regulator de aciditate, ca ş
  • E-uri periculoase - E950 - Acesulfam-K, acesulfam de potasiu
    E950 - Acesulfam-K, acesulfam de potasiu
    E950 sau acesulfam-K, acesulfam de potasiu este un edulcorant intens si potentiator de aroma, fiind artificial. Este mai dulce decat zaharul de 130-200 de ori, neavand valoare energetica, si a fost d
  • E-uri periculoase - E952 - Acid ciclamic, ciclamat
    E952 - Acid ciclamic, ciclamat
    E952 sau acid ciclamic si sarurile sale de sodiu si calciu, ciclamat este un edulcorant intens si potentiator de aroma, fiind artificial, fara valoare calorica. A fost descoperit din intamplare de Sv

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: