Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E214 - P-hidroxibenzoat de etil sau PHB- Ester

E214 sau P-hidroxibenzoat de etil este un conservant artificial, fiind obtinut din acidul benzoic si se topeste la o temperatura intre 115-118 grade C.

 

E214, P-hidroxibenzoat de etil sau PHB- Ester este folosit ca Conservant

Origine E214

Momentan nu există informaţii suplimentare despre originea "E214, P-hidroxibenzoat de etil sau PHB- Ester"

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E214 (P-hidroxibenzoat de etil sau PHB- Ester) este de 10 mg/kg.

Efecte secundare

Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.

Face parte din categoria "E-uri periculoase".

Acest conservant determina reducerea sensibilitatii de perceptie a gusturilor de catre limba, fiind periculos pentru persoanele sensibile sau astmatice.

Restricţii dietetice

Nu se recomanda consumul frecvent la persoanele sensibile.

E214 se găseşte în...

Esterii acidului benzoic sunt utilizaţi în numeroase produse alimentare şi cosmetice.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E214 - P-hidroxibenzoat de etil sau PHB- Ester - Slabute.ro.

Alte "E-uri periculoase"

  • E-uri periculoase - E218 - P-hidroxibenzoat de metil
    E218 - P-hidroxibenzoat de metil
    Esterul etil sintetic al acidului benzoic. Acidul benzoic, benzoaţii şi esterii acidului benzoic se găsesc în majoritatea fructelor, în special boabe. Răchiţelele sunt o sursă foart
  • E-uri periculoase - E213 - Benzoat de calciu
    E213 - Benzoat de calciu
    Acidul benzoic, benzoaţii şi esterii acidului benzoic se găsesc în marea majoritate a fructelor, în special boabe. Răchiţelele sunt o sursă bogată de acid benzoic. Pe lângă
  • E-uri periculoase - E222 - Sulfit acid de sodiu
    E222 - Sulfit acid de sodiu
    Este o pulbere albă, instabilă, care reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfat de sodiu. În condiţii acide, formează acidul sulfuros, care acţionează drept conservant. Este utiliza
  • E-uri periculoase - E311 - Galat de octil
    E311 - Galat de octil
    E311 sau galat de octil este un antioxidant artificial care determina scaderea fierului din organism. Galat de octil produce alergii, iritatii gastrice sau ale pielii. Nu se utilizeaza in alimentele
  • E-uri periculoase - E433 - Monooleat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat
    E433 - Monooleat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat
    E433 sau monoleatul de poliooxietilena sorbitan este un emulgator artificial, format din sorbitol partial esterificat si mono- si dianhidridele sale cu acidul lauric condensat cu 20 moli de oxid de et

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: