Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E221 - Sulfit de sodiu

Este o pulbere albă, instabilă care reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfat. În condiţii acide, formează acidul sulfuros, un conservant.

Este utilizat drept conservant, ca şi agent de oxidare şi albire pentru prevenirea degradării şi decolorării.

În carne previne îmbrunarea; oricum nu este admis în preparatele din carne, deoarece poate masca degradările provocate de bacterii caracterizate prin decolorare.

Este folosit de asemenea ca bonificator la pâine, cu ajutorul său mărindu-se capacitatea de frământare a pâinii.

Datorită efectului său oxidant, poate reduce conţinutul de vitamine în produse. Este redus în ficat până la sulfat inofensiv şi excretat în urină.

E221 sau sulfit de sodiu este un conservant artificial, fiind obtinut din combinatia acidului sulfuros cu sodiu.

E221, Sulfit de sodiu este folosit ca Conservant

Origine E221

Sarea de sodiu a acidului sulfuros.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E221 (Sulfit de sodiu) este de 0.7 mg/kg.

Efecte secundare

Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.

În combinaţie cu alcoolul măreşte simptomele mahmurelii.

Face parte din categoria "E-uri periculoase".

Restricţii dietetice

Nu se recomanda consumul frecvent persoanelor sensibile.

Persoanele care sunt intolerante la sulfiţii naturali trebuie să evite adăugarea sulfiţilor (E221-228).

E221 se găseşte în...

Gălbenuş de ou şi produse cu gălbenuş de ou, salate, bere, pâine, caramel.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E221 - Sulfit de sodiu - Slabute.ro.

Alte "E-uri periculoase"

  • E-uri periculoase - E214 - P-hidroxibenzoat de etil sau PHB- Ester
    E214 - P-hidroxibenzoat de etil sau PHB- Ester
    E214 sau P-hidroxibenzoat de etil este un conservant artificial, fiind obtinut din acidul benzoic si se topeste la o temperatura intre 115-118 grade C.  
  • E-uri periculoase - E231 - Ortofenilfenol, Ortoxilen
    E231 - Ortofenilfenol, Ortoxilen
    E231 sau ortofenilfenol este un conservant artificia Pudră albă, insolubilă în apă, folosită mai ales împotriva mucegaiului Penicillium care creşte pe citrice, mere şi pere. El pe
  • E-uri periculoase - E312 - Galat de dodecil
    E312 - Galat de dodecil
    E312 sau galat de dodecil este un antioxidant artificial care determina aparitia alergiilor, iritatiilor gastrice sau ale pielii. Nu se utilizeaza in alimentele date sugarilor si copiilor mici, deoar
  • E-uri periculoase - E433 - Monooleat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat
    E433 - Monooleat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat
    E433 sau monoleatul de poliooxietilena sorbitan este un emulgator artificial, format din sorbitol partial esterificat si mono- si dianhidridele sale cu acidul lauric condensat cu 20 moli de oxid de et
  • E-uri periculoase - E249 - Nitrit de potasiu
    E249 - Nitrit de potasiu
    Pulbere albă folosită ca şi conservant împotriva lui Clostridium botulinum (o bacterie care poate cauza botulismul) din produsele din carne. E249 sau nitrit de potasiu este un conservant ar

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: