Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E221 - Sulfit de sodiu

Este o pulbere albă, instabilă care reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfat. În condiţii acide, formează acidul sulfuros, un conservant.

Este utilizat drept conservant, ca şi agent de oxidare şi albire pentru prevenirea degradării şi decolorării.

În carne previne îmbrunarea; oricum nu este admis în preparatele din carne, deoarece poate masca degradările provocate de bacterii caracterizate prin decolorare.

Este folosit de asemenea ca bonificator la pâine, cu ajutorul său mărindu-se capacitatea de frământare a pâinii.

Datorită efectului său oxidant, poate reduce conţinutul de vitamine în produse. Este redus în ficat până la sulfat inofensiv şi excretat în urină.

E221 sau sulfit de sodiu este un conservant artificial, fiind obtinut din combinatia acidului sulfuros cu sodiu.

E221, Sulfit de sodiu este folosit ca Conservant

Origine E221

Sarea de sodiu a acidului sulfuros.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E221 (Sulfit de sodiu) este de 0.7 mg/kg.

Efecte secundare

Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.

În combinaţie cu alcoolul măreşte simptomele mahmurelii.

Face parte din categoria "E-uri periculoase".

Restricţii dietetice

Nu se recomanda consumul frecvent persoanelor sensibile.

Persoanele care sunt intolerante la sulfiţii naturali trebuie să evite adăugarea sulfiţilor (E221-228).

E221 se găseşte în...

Gălbenuş de ou şi produse cu gălbenuş de ou, salate, bere, pâine, caramel.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E221 - Sulfit de sodiu - Slabute.ro.

Alte "E-uri periculoase"

  • E-uri periculoase - E954 - Zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu, calciu
    E954 - Zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu, calciu
    E954 sau zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu, calciu este un edulcorant intens, artificial, fara valoare calorica, descoperit in 1879 de Fahlberg si Remsen. Din punct de vedere chimic este 1, 1
  • E-uri periculoase - E102 - Tartrazina
    E102 - Tartrazina
    Colorant alimentar galben. Foarte solubil în apă. Tartrazina este un colorant azoic. Nu se cunosc efecte secundare pentru tartrazina pură, excepţie fac persoanele care prezintă intoleranţă
  • E-uri periculoase - E216 - p-Hidroxibenzoat de propil
    E216 - p-Hidroxibenzoat de propil
    Esterul etil sintetic al acidului benzoic. Acidul benzoic şi esterii acidului benzoic se găsesc în majoritatea fructelor, în special boabe. Răchiţelele sunt o sursă foarte bogată d
  • E-uri periculoase - E226 - Sulfit de calciu
    E226 - Sulfit de calciu
    E226 sau sulfit de calciu este un conservant artificial. Este o pulbere albă, instabilă, care reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfat de potasiu. În condiţii acide, formează acidu
  • E-uri periculoase - E214 - P-hidroxibenzoat de etil sau PHB- Ester
    E214 - P-hidroxibenzoat de etil sau PHB- Ester
    E214 sau P-hidroxibenzoat de etil este un conservant artificial, fiind obtinut din acidul benzoic si se topeste la o temperatura intre 115-118 grade C.  

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: