Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E223 - Metabisulfit de sodiu

Este o pulbere albă, instabilă, care reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfat de sodiu.

În condiţii acide, formează acidul sulfuros, care acţionează drept conservant. Este utilizat drept conservant în unele produse şi poate fi utilizat ca agent de albire.

E223 sau metabisulfit de sodiu este un conservant artificial si are punctul de topire la 150 grade C.

Acest conservant are miros de dioxid de sulf.

E223, Metabisulfit de sodiu este folosit ca Conservant

Origine E223

Sarea de sodiu a acidului sulfuros

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E223 (Metabisulfit de sodiu) este de 0.7 mg/kg.

Efecte secundare

Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.

Face parte din categoria "E-uri periculoase".

Datorită efectului său oxidant, poate reduce conţinutul de vitamine din produse.

Este redus în ficat la sulfat inofensiv şi excretat în urină.

Restricţii dietetice

Nu se recomanda consumul frecvent persoanelor sensibile.

Persoanele intolerante la sulfiţii naturali ar trebui să evite sulfiţii adăugaţi (E221-228).

E223 se găseşte în...

Ceapă conservată, băuturi alcoolice, produse de panificaţie, sucuri de fructe, produse din cartofi etc.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E223 - Metabisulfit de sodiu - Slabute.ro.

Alte "E-uri periculoase"

  • E-uri periculoase - E999 - Extract de Quillaia
    E999 - Extract de Quillaia
    E999 sau extract de quillaia este un spumant natural din coaja copacului Quillaia saponaria, care contine saponine. Nu se recomanda consumul frecvent de E999. Efectele adverse ale E-urilor sunt pote
  • E-uri periculoase - E220 - Dioxid de sulf
    E220 - Dioxid de sulf
    Este un gaz incolor, utilizat drept conservant. Previne degradările enzimatice şi de natură bacteriană ale produselor. Dioxidul de sulf de dizolvă în faza apoasă a produsului; forma acid
  • E-uri periculoase - E216 - p-Hidroxibenzoat de propil
    E216 - p-Hidroxibenzoat de propil
    Esterul etil sintetic al acidului benzoic. Acidul benzoic şi esterii acidului benzoic se găsesc în majoritatea fructelor, în special boabe. Răchiţelele sunt o sursă foarte bogată d
  • E-uri periculoase - E517 - Sulfat de amoniu
    E517 - Sulfat de amoniu
    Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul. Face parte din categoria "E-uri periculoase".
  • E-uri periculoase - E211 - Benzoat de sodiu
    E211 - Benzoat de sodiu
    Acidul benzoic şi benzoaţii sunt utilizaţi în calitate de conservanţi împotriva drojdiilor şi bacteriilor în produsele acide. Nu sunt foarte eficienţi împotriva mucegaiu

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente
  • Seminte chia, uscate
    Părere: rroxi44
    Seminţele de chia sunt, probabil, unul dintre cele mai complexe alimente pe care, mâncat în ...
  • Pepene galben
    Părere: rroxi44
    Imi place pentru gustul său puternic aromat, pentru faptul că este hipocaloric, că este bun ...
  • Ceai verde
    Părere: cami32
    Este excelent,il consum in fiecare dimineata cu lamaie si un praf de scortisoara.
  • Aripioare de pui la cuptor
    Părere: abalint
    Foarte gustos, usor de preparat. Este una din mancarurile mele preferate.
  • Kiwi
    Părere: danielaroiu
    Îmi place totul la acest fruct

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: