Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E224 - Metabisulfit de potasiu

Este o pulbere albă, instabilă, care reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfat de potasiu.

În condiţii acide, formează acidul sulfuros, care acţionează drept conservant. Este utilizat drept conservant în fructe şi produse din fructe şi poate fi utilizat ca agent de albire.

Micşorează efectul mahmurelii.

E224 sau metabisulfit de potasiu este un conservant artificial si are punctul de topire la 150 grade C.

E224, Metabisulfit de potasiu este folosit ca Conservant

Origine E224

Sarea de potasiu a acidului sulfuros.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E224 (Metabisulfit de potasiu) este de 0.7 mg/kg.

Efecte secundare

Datorită efectului său oxidant, poate reduce conţinutul de vitamine din produse. Este redus în ficat la sulfat inofensiv şi excretat în urină.

Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.

Face parte din categoria "E-uri periculoase".

Restricţii dietetice

Persoanele intolerante la sulfiţii naturali ar trebui să evite sulfiţii adăugaţi (E221-228).

Nu se recomanda consumul frecvent persoanelor sensibile.

E224 se găseşte în...

Ceapă conservată, vin, fructe conservate, fructe de mare etc.

 

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E224 - Metabisulfit de potasiu - Slabute.ro.

Alte "E-uri periculoase"

  • E-uri periculoase - E311 - Galat de octil
    E311 - Galat de octil
    E311 sau galat de octil este un antioxidant artificial care determina scaderea fierului din organism. Galat de octil produce alergii, iritatii gastrice sau ale pielii. Nu se utilizeaza in alimentele
  • E-uri periculoase - E432 - Monolaurat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat
    E432 - Monolaurat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat
    E432 sau monolauratul de poliooxietilena sorbitan este un emulgator artificial, format din sorbitol partial esterificat si mono- si dianhidridele sale cu acidul lauric condensat cu 20 moli de oxid de
  • E-uri periculoase - E435 - Monostearat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat
    E435 - Monostearat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat
    E435 sau monosteratul de poliooxietilena sorbitan este un emulgator artificial, format din sorbitol partial esterificat si mono- si dianhidridele sale cu acidul lauric condensat cu 20 moli de oxid de
  • E-uri periculoase - E216 - p-Hidroxibenzoat de propil
    E216 - p-Hidroxibenzoat de propil
    Esterul etil sintetic al acidului benzoic. Acidul benzoic şi esterii acidului benzoic se găsesc în majoritatea fructelor, în special boabe. Răchiţelele sunt o sursă foarte bogată d
  • E-uri periculoase - E1201 - Polivinilpirolidona
    E1201 - Polivinilpirolidona
    Agent de îngroşare şi textură, stabilizator, folosit la tablete farmaceutice. E1201 sau polivinilpirolidona este un agent de limpezire care se foloseste la tratarea vinurilor si in alimente d

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: