E226 - Sulfit de calciu
E226 sau sulfit de calciu este un conservant artificial.
Este o pulbere albă, instabilă, care reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfat de potasiu.
În condiţii acide, formează acidul sulfuros, care acţionează drept conservant.
Este utilizat drept conservant şi poate fi utilizat ca agent de albire în producţia de zahăr. Măreşte fermitatea fructelor conservate (datorită calciului).
E226, Sulfit de calciu este folosit ca Conservant
Origine E226
Sarea de calciu a acidului sulfuros.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E226 (Sulfit de calciu) este de 0.7 mg/kg.Efecte secundare
Datorită efectului său oxidant, poate reduce conţinutul de vitamine din produse. Este redus în ficat la sulfat inofensiv şi excretat în urină.
Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.
Face parte din categoria "E-uri periculoase".
Restricţii dietetice
Persoanele intolerante la sulfiţii naturali ar trebui să evite sulfiţii adăugaţi (E221-228).
Nu se recomanda consumul frecvent persoanelor sensibile.
E226 se găseşte în...
Cidru, zahăr, sucuri de fructe, etc
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E226 - Sulfit de calciu - Slabute.ro.
Alte "E-uri periculoase"
- E227 - Bisulfit de calciu
Este un lichid verzui, care acţionează pentru a forma sulfit de calciu. În condiţii acide formează acidul sulfuros, care acţionează drept conservant. Este folosit drept conservant î - E232 - Ortofenilfenol de sodiu
Pudră albă, folosită mai ales împotriva mucegaiului Penicillium care creşte pe citrice. Este foarte solubil în apă şi este folosit pentru pulverizarea fructelor sau imersarea lor. P - E213 - Benzoat de calciu
Acidul benzoic, benzoaţii şi esterii acidului benzoic se găsesc în marea majoritate a fructelor, în special boabe. Răchiţelele sunt o sursă bogată de acid benzoic. Pe lângă - E999 - Extract de Quillaia
E999 sau extract de quillaia este un spumant natural din coaja copacului Quillaia saponaria, care contine saponine. Nu se recomanda consumul frecvent de E999. Efectele adverse ale E-urilor sunt pote - E311 - Galat de octil
E311 sau galat de octil este un antioxidant artificial care determina scaderea fierului din organism. Galat de octil produce alergii, iritatii gastrice sau ale pielii. Nu se utilizeaza in alimentele