E227 - Bisulfit de calciu
Este un lichid verzui, care acţionează pentru a forma sulfit de calciu.
În condiţii acide formează acidul sulfuros, care acţionează drept conservant. Este folosit drept conservant în producţia de bere.
Măreşte fermitatea vegetalelor conservate datorită calciului.
Este redus în ficat la sulfat inofensiv şi excretat în urină.
E227 sau bisulfit de calciu este un conservant artificial.
E227, Bisulfit de calciu este folosit ca Conservant
Origine E227
Sarea de calciu a acidului sulfuros.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E227 (Bisulfit de calciu) este de 0.7 mg/kg.Efecte secundare
Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.
Face parte din categoria "E-uri periculoase".
Restricţii dietetice
Nu se recomanda consumul frecvent persoanelor sensibile.
Persoanele intolerante la sulfiţii naturali ar trebui să evite sulfiţii adăugaţi (E221-228).
E227 se găseşte în...
Bere
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E227 - Bisulfit de calciu - Slabute.ro.
Alte "E-uri periculoase"
- E102 - Tartrazina
Colorant alimentar galben. Foarte solubil în apă. Tartrazina este un colorant azoic. Nu se cunosc efecte secundare pentru tartrazina pură, excepţie fac persoanele care prezintă intoleranţă - E155 - Brun HT
Poate produce reactii adverse la persoanele alergice la aspirina si la cele astmatice. Se cunoaste, de asemenea, ca poate produce sensibilitate dermica. Este interzis in Danemarca, Belgia, Franta, Ger - E621 - Glutamat monosodic
De la sucuri, salamuri, îngheţate şi mai ales cele care dau GUST mâncărurilor - supele instant şi adaosurile pentru supe, fripturi, şi alte mâncăruri gătite în casă, &i - E151 - Negru Briliant BN sau Negru PN
Colorant alimentar negru. Foarte solubil in apă. E151 sau negru briliant BN sau negru PN, este un colorant negru, artificial, care se obtine din acidul [ (sulfo-4fenilazo-1) -4` sulfo 7` naftilazo 1` - E952 - Acid ciclamic, ciclamat
E952 sau acid ciclamic si sarurile sale de sodiu si calciu, ciclamat este un edulcorant intens si potentiator de aroma, fiind artificial, fara valoare calorica. A fost descoperit din intamplare de Sv