E228 - Bisulfit de potasiu
Este o pulbere albă, instabilă, care reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfat de potasiu.
În condiţii acide, formează acidul sulfuros, care acţionează drept conservant.
E228 sau bisulfit de potasiu este un conservant artificial.
Este redus în ficat la sulfat inofensiv şi excretat în urină.
E228, Bisulfit de potasiu este folosit ca Conservant
Origine E228
Sarea de potasiu a acidului sulfuros.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E228 (Bisulfit de potasiu) este de 0.7 mg/kg.Efecte secundare
Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.
Face parte din categoria "E-uri
Restricţii dietetice
Nu se recomanda consumul frecvent persoanelor sensibile.
Persoanele intolerante la sulfiţii naturali ar trebui să evite sulfiţii adăugaţi (E221-228).
E228 se găseşte în...
Fructe conservate cu acizi, vin etc.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E228 - Bisulfit de potasiu - Slabute.ro.
Alte "E-uri periculoase"
- E123 - Amarant
Colorant alimentar roşu. Foarte solubil în apă. Este un colorant rosu sub forma de pulbere, fiind obtinut artificial din acidul (sulfo-4 naftilazo-1 (-1 naftol 2 sulfonic 3, 6)). - E232 - Ortofenilfenol de sodiu
Pudră albă, folosită mai ales împotriva mucegaiului Penicillium care creşte pe citrice. Este foarte solubil în apă şi este folosit pentru pulverizarea fructelor sau imersarea lor. P - E407 - Caragenan
E407 sau caragenan este gelifiant, agent de ingrosare. Acesta este natural, fiind extras din alge marine rosii din familia Rhodophyceae. Caragenanul este un poligalactan liniar, sulfatat. In comert - E954 - Zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu, calciu
E954 sau zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu, calciu este un edulcorant intens, artificial, fara valoare calorica, descoperit in 1879 de Fahlberg si Remsen. Din punct de vedere chimic este 1, 1 - E120 - Carmin, Coşenilă
Colorant alimentar roşu. Foarte solubil în apă.