Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E228 - Bisulfit de potasiu

Este o pulbere albă, instabilă, care reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfat de potasiu.

În condiţii acide, formează acidul sulfuros, care acţionează drept conservant.

E228 sau bisulfit de potasiu este un conservant artificial.

Este redus în ficat la sulfat inofensiv şi excretat în urină.

E228, Bisulfit de potasiu este folosit ca Conservant

Origine E228

Sarea de potasiu a acidului sulfuros.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E228 (Bisulfit de potasiu) este de 0.7 mg/kg.

Efecte secundare

Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.

Face parte din categoria "E-uri

Restricţii dietetice

Nu se recomanda consumul frecvent persoanelor sensibile.

Persoanele intolerante la sulfiţii naturali ar trebui să evite sulfiţii adăugaţi (E221-228).

E228 se găseşte în...

Fructe conservate cu acizi, vin etc.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E228 - Bisulfit de potasiu - Slabute.ro.

Alte "E-uri periculoase"

  • E-uri periculoase - E212 - Benzoat de potasiu
    E212 - Benzoat de potasiu
    Acidul benzoic şi benzoaţii sunt utilizaţi în calitate de conservanţi împotriva drojdiilor şi bacteriilor în produsele acide. Nu sunt foarte eficienţi împotriva mucegaiu
  • E-uri periculoase - E220 - Dioxid de sulf
    E220 - Dioxid de sulf
    Este un gaz incolor, utilizat drept conservant. Previne degradările enzimatice şi de natură bacteriană ale produselor. Dioxidul de sulf de dizolvă în faza apoasă a produsului; forma acid
  • E-uri periculoase - E214 - P-hidroxibenzoat de etil sau PHB- Ester
    E214 - P-hidroxibenzoat de etil sau PHB- Ester
    E214 sau P-hidroxibenzoat de etil este un conservant artificial, fiind obtinut din acidul benzoic si se topeste la o temperatura intre 115-118 grade C.  
  • E-uri periculoase - E436 - Tristearat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat
    E436 - Tristearat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat
    Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse. Printre pericolele care pandesc organismul in ur
  • E-uri periculoase - E219 - Sarea de sodiu a lui E218-P-hidroxibenzoat de metil
    E219 - Sarea de sodiu a lui E218-P-hidroxibenzoat de metil
    Acidul benzoic şi benzoaţii sunt utilizaţi în calitate de conservanţi împotriva drojdiilor şi bacteriilor în produsele acide. Nu sunt foarte eficienţi împotriva mucegaiu

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: