E235 - Natamicina, Primaricina
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol.
Face parte din categoria "E-uri suspecte".
E235, Natamicina, Primaricina este folosit ca Aditiv
Origine E235
Momentan nu există informaţii suplimentare despre originea "E235, Natamicina, Primaricina"
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E235 (Natamicina, Primaricina) este nelimitată.
Efecte secundare
Efectele adverse ale aditivilor alimentari sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introdusi.
Restricţii dietetice
Nu există restricţii dietetice pentru "E235 - Natamicina, Primaricina - Slabute.ro"
E235 se găseşte în...
Momentan nu există informaţii despre alimentele în care se găseşte "E235 - Natamicina, Primaricina - Slabute.ro"
Alte "E-uri suspecte"
- E133 - Albastru Brilliant FCF, FD&C blue no 1
C E133 este un colorant de culoare albastra, care se obtine artificial din alfa [-4 (N-etil-3-sulfonatobenzilamino) -fenil] alfa (-4-N etil 3 sulfonatobenzolamino) -ciclohexa 2, 5 dienildien toluen-2 - E476 - Poliricinoleat de poliglicerol
E476 sau poliricinoleat de poliglicerol sunt emulgatori si stabilizatori artificiali. Se obtin prin esterificarea cu acizi grasi condensati din uleiul de ricin. Se foloseste doar in alimentele sarac - E161g - Cantaxantin
Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a somonului si a pastravului. In UE se foloseste pe scara larga in alimentatia pestelui de crescator - E1505 - Citrat de trietil
Component al aromelor. E1505 sau citrat de trietil este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare completa a acestui aditiv. - E150c - Caramel amoniacal
E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II E150c Caramel amoniu, Caramel clasa III E150d Caramel sulfit-amoniu, Caramel clasa IV Culori de la brun la ne