Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E249 - Nitrit de potasiu

Pulbere albă folosită ca şi conservant împotriva lui Clostridium botulinum (o bacterie care poate cauza botulismul) din produsele din carne.

E249 sau nitrit de potasiu este un conservant artificial.

Acesta se utilizeaza in industria preparatelor de carne, peste, dand aspectul atragator de proaspat.

Ca si conservant acesta are rolul de a impiedica dezvoltarea bacteriilor Clostridium botulinum, Clostridium perfringens,

Clostridium sporogenes, precum si Bacillus cereus, Helicobacter pylori si Listeria monocytogenes. acesta produce alergii, urticarie, hipertensiune, afectiuni ale glandei tiroide.

Nu se recomanda consumul frecvent.

E249, Nitrit de potasiu este folosit ca Conservant natural - sare, Conservant artificial

Origine E249

Mineral natural.

Se poate extrage din mină sau se poate produce pe cale chimică din azotatul de potasiu.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E249 (Nitrit de potasiu) este de 0.1 mg/kg.

Efecte secundare

Nitriţii sunt precursori ai nitrozaminelor (substanţe posibil cancerigene), care se formeaza in stomac din nitriţi şi proteine. În concentraţie mare poate reacţiona cu hemoglobina. Nu este permis în produsele destinate alimentaţiei copiilor sub 1 an. Copiii mici au un tip diferit de hemoglobina care este mult mai reactiva cu nitriţii faţa de hemoglobina normala.

Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.

Restricţii dietetice

Nu se cunosc - nitriţii şi nitraţii pot fi consumaţi de toate grupurile religioase, vegani şi vegetarieni.

E249 se găseşte în...

Produse din carne şi peşte.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E249 - Nitrit de potasiu - Slabute.ro.

Alte "E-uri periculoase"

  • E-uri periculoase - E227 - Bisulfit de calciu
    E227 - Bisulfit de calciu
    Este un lichid verzui, care acţionează pentru a forma sulfit de calciu. În condiţii acide formează acidul sulfuros, care acţionează drept conservant. Este folosit drept conservant î
  • E-uri periculoase - E124a - Rosu Ponceau 4R, Rosu de cosenila A
    E124a - Rosu Ponceau 4R, Rosu de cosenila A
    Colorant alimentar roşu. Foarte solubil în apă. Colorantul sintetic azoic rosu ponceau (E124a) poate fi folosit in mai multe produse. Si el este implicat in hiperactivitatea la copii.
  • E-uri periculoase - E216 - p-Hidroxibenzoat de propil
    E216 - p-Hidroxibenzoat de propil
    Esterul etil sintetic al acidului benzoic. Acidul benzoic şi esterii acidului benzoic se găsesc în majoritatea fructelor, în special boabe. Răchiţelele sunt o sursă foarte bogată d
  • E-uri periculoase - E621 - Glutamat monosodic
    E621 - Glutamat monosodic
    De la sucuri, salamuri, îngheţate şi mai ales cele care dau GUST mâncărurilor - supele instant şi adaosurile pentru supe, fripturi, şi alte mâncăruri gătite în casă, &i
  • E-uri periculoase - E155 - Brun HT
    E155 - Brun HT
    Poate produce reactii adverse la persoanele alergice la aspirina si la cele astmatice. Se cunoaste, de asemenea, ca poate produce sensibilitate dermica. Este interzis in Danemarca, Belgia, Franta, Ger

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente
  • Seminte chia, uscate
    Părere: rroxi44
    Seminţele de chia sunt, probabil, unul dintre cele mai complexe alimente pe care, mâncat în ...
  • Pepene galben
    Părere: rroxi44
    Imi place pentru gustul său puternic aromat, pentru faptul că este hipocaloric, că este bun ...
  • Ceai verde
    Părere: cami32
    Este excelent,il consum in fiecare dimineata cu lamaie si un praf de scortisoara.
  • Aripioare de pui la cuptor
    Părere: abalint
    Foarte gustos, usor de preparat. Este una din mancarurile mele preferate.
  • Kiwi
    Părere: danielaroiu
    Îmi place totul la acest fruct

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: