E260 - Acid acetic
Acidul acetic este folosit ca si conservant impotriva bacteriilor si fungilor.
Cea mai mare activitate o are la pH scazut.
De asemenea, poate fi folosit ca si component de aroma.
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E260, Acid acetic este folosit ca Conservant, Acidifiant
Origine E260
Acid natural, prezent in majoritatea fructelor.
Este produs prin fermentarea zaharului, a melasei sau a alcoolului de catre bacterii sau prin sinteza chimica, din aldehida acetica.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E260 (Acid acetic) este nelimitată.
Efecte secundare
Nu prezinta efecte secundare, este un compus normal al celulelor organismului.
Ar trebui evitat de catre persoanele (foarte rar) care prezinta intoleranta la otet.
Restricţii dietetice
Nu se cunosc - acidul acetic si acetatii pot fi consumati de toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni.
Desi poate fi produs din alcool, nu contine alcool.
E260 se găseşte în...
Se adauga in maioneza pentru a inactiva Salmonella.
Se contine in diferite produse acide.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E260 - Acid acetic - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E558 - Bentonita
E558 sau bentonita este un agent de separare, natural. Din punct de vedere chimic este alumino-silicat de tipul montmorilonitului si cantitati mici de Ca, Fe, Mg. Cercetarile realizate pana i - E325 - Lactat de sodiu
Acidul lactic şi lactaţii sunt utilizaţi drept conservanţi, în special împotriva drojdiilor şi fungilor. Mai este folosit pentru a creşte stabilitatea antioxidanţilor şi pentru a - E352 - Malati de calciu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E901 - Ceara de albine
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E901 sau ceara - E938 - Argon
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".