E261 - Acetat de potasiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E261, Acetat de potasiu este folosit ca Conservant, Acidifiant
Origine E261
Sarea de potasiu a acidului acetic, un acid natural, este prezenta in majoritatea fructelor.
Este produsa prin fermentatie bacteriana si de aceea este prezenta in toate produsele fermentate.
Este produsa prin fermentarea zaharului, a melasei sau a alcoolului de catre bacterii sau prin sinteza chimica din aldehida acetica.
Acetatii pot fi folositi ca si conservanti.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E261 (Acetat de potasiu) este nelimitată.
Efecte secundare
Nu da efecte secundare - acetatii sunt componenti normali ai celulelor organismului.
Ar trebui evitati numai de persoanele cu intoleranta la otet.
Restricţii dietetice
Nu se cunosc - acidul acetic si acetatii pot fi consumati de toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni.
Desi poate fi produs din alcool, nu contine alcool.
E261 se găseşte în...
Se contine in diferite produse.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E261 - Acetat de potasiu - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E507 - Acid clorhidric
E507 sau acid clorhidric este un acidifiant artificial, care se foloseste pentru prepararea siropului invertit de zaharoza si a unor condimente. Atunci cand se combina cu formaldehida are efecte tera - E440 - Pectine
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E309 - Delta-tocoferol
Antioxidant în produsele grase, în special adăugat pentru a preveni râncezirea uleiului de măsline. Are o activitate vitaminică scăzută. Se foloseşte mai rar datorită aromei - E570 - Acizi grasi (acid stearic)
E570 sau acizi grasi sunt emulgatori, glazurati, antiaglomeranti, naturali. - E162 - Rosu sfecla, betanina
Colorant alimentar rosu. Larg utilizat, dar culoarea este destul de instabila. Este excretat nemodificat in urina. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentr