E284 - Acid boric
Acidul boric şi boraţii sunt utilizaţi ca tampon, pentru controlul acidităţii în produs. Este de asemenea utilizat în produsele multi-vitaminice/minerale ca sursă de minerale.
284 sau acid boric este un conservant artificial, care produce leziuni ale organelor interne cand se consuma indelungat. Se foloseste la conservarea caviarului si poate provoca intoxicatii.
E284, Acid boric este folosit ca Conservant
Origine E284
Acid natural, dar produs comercial din boran.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E284 (Acid boric) este de 0.1 mg/kg.Efecte secundare
Produce leziuni ale organelor interne cand se consuma indelungat. Se foloseste la conservarea caviarului si poate provoca intoxicatii.
Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.
Face parte din categoria "E-uri periculoase".
Restricţii dietetice
Nu se recomanda consumul de E284.
E284 se găseşte în...
Utilizat rar în alimente, dar adesea în produse farmaceutice.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E284 - Acid boric - Slabute.ro.
Alte "E-uri periculoase"
- E1520 - Propilen glicol
Este folosit ca solvent pentru antioxidanţi. Propilen glicolul este unul dintre cele mai controversate E-uri. În UE este utilizat de puţin timp, în timp ce americanii îl folosesc - E226 - Sulfit de calciu
E226 sau sulfit de calciu este un conservant artificial. Este o pulbere albă, instabilă, care reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfat de potasiu. În condiţii acide, formează acidu - E217 - Sarea de sodiu a lui E216-p-Hidroxibenzoat de propil
Esterul etil sintetic al acidului benzoic. Acidul benzoic, benzoaţii şi esterii acidului benzoic se găsesc în majoritatea fructelor, în special boabe. Răchiţelele sunt o sursă foart - E436 - Tristearat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat
Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse. Printre pericolele care pandesc organismul in ur - E224 - Metabisulfit de potasiu
Este o pulbere albă, instabilă, care reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfat de potasiu. În condiţii acide, formează acidul sulfuros, care acţionează drept conservant. Este utili