E290 - Dioxid de carbon, acid carbonic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E290, Dioxid de carbon, acid carbonic este folosit ca Acidifiant
Origine E290
Gaz natural.
Intra in compozitia aerului si este produs in cadrul metabolismului.
Utilizat in bauturile racoritoare pentru efectul produs de bulele de gaz.
Utilizat de asemenea in ambalarea in atmosfera modificata si gaz activ in containerele de gaz.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E290 (Dioxid de carbon, acid carbonic) este nelimitată.
Efecte secundare
Nu se cunosc efecte secundare la alimente.
Restricţii dietetice
Nici una, dioxidul de carbon poate fi consumat de catre toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni.
E290 se găseşte în...
Se contine in bauturi carbonatate, alimente preambalate, smantana.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E290 - Dioxid de carbon, acid carbonic - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E526 - Hidroxid de calciu, var stins
E526 sau hidroxid de calciu, var stins este un corector de aciditate, diverse utilizari, artificial. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in ur - E301 - Ascorbat de sodiu
Acidul ascorbic este vitamina C; insa el nu poate fi ca un supliment vitaminic cand este etichetat E301. Cand este adaugat in alimente el functioneaza ca antioxidant si ameliorator pentru paine. Previ - E337 - Tartrat dublu de sodiu si potasiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E335 - Tartrat
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E309 - Delta-tocoferol
Antioxidant în produsele grase, în special adăugat pentru a preveni râncezirea uleiului de măsline. Are o activitate vitaminică scăzută. Se foloseşte mai rar datorită aromei