E296 - Acid malic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E296, Acid malic este folosit ca Acidifiant
Origine E296
Acidul malic este un acid natural prezent in majoritatea fructelor si multe legume.
In scopuri comerciale este obtinut prin sinteza.
Este parte din metabolismul fiecarei celule vii.
Utilizat ca acid, compus de aroma, si stabilizator in sucul de mere si de grape-fruit.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E296 (Acid malic) este nelimitată.
Efecte secundare
Nu se cunosc efecte secundare. Concentratii mari nu sunt permise in alimentele pentru copii, deoarece copiilor mici le lipseste capacitatea de a metaboliza cantitati mari de acid malic.
Restricţii dietetice
Nici una, acidul malic poate fi consumat de catre toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni.
E296 se găseşte în...
Se contine in multe produse.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E296 - Acid malic - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E640 - Glicina si sarea de sodiu
E640 sau glicina si sarea de sodiu este un potentiator de gust si de aroma, artificial, vegetal. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma c - E500 - Carbonatii de sodiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E306 - Tocoferoli
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E570 - Acizi grasi (acid stearic)
E570 sau acizi grasi sunt emulgatori, glazurati, antiaglomeranti, naturali. - E553a - Silicat si trisilicat de magneziu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".