Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E296 - Acid malic

Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.

Face parte din categoria "E-uri inofensive".

E296, Acid malic este folosit ca Acidifiant

Origine E296

Acidul malic este un acid natural prezent in majoritatea fructelor si multe legume.

In scopuri comerciale este obtinut prin sinteza.

Este parte din metabolismul fiecarei celule vii.

Utilizat ca acid, compus de aroma, si stabilizator in sucul de mere si de grape-fruit.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E296 (Acid malic) este nelimitată.

Efecte secundare

Nu se cunosc efecte secundare. Concentratii mari nu sunt permise in alimentele pentru copii, deoarece copiilor mici le lipseste capacitatea de a metaboliza cantitati mari de acid malic.

Restricţii dietetice

Nici una, acidul malic poate fi consumat de catre toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni.

E296 se găseşte în...

Se contine in multe produse.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E296 - Acid malic - Slabute.ro.

Alte "E-uri inofensive"

  • E-uri inofensive - E160c - Extract de ardei rosu, capsantina
    E160c - Extract de ardei rosu, capsantina
    Colorant rosu inchis utilizat in egala masura ca aromatizant. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
  • E-uri inofensive - E290 - Dioxid de carbon, acid carbonic
    E290 - Dioxid de carbon, acid carbonic
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".
  • E-uri inofensive - E460 - Celuloza
    E460 - Celuloza
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".
  • E-uri inofensive - E939 - Heliu
    E939 - Heliu
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". Este un gaz de
  • E-uri inofensive - E300 - Acid ascorbic
    E300 - Acid ascorbic
    Acidul ascorbic este vitamina C; insa el nu poate fi ca un supliment vitaminic cand este etichetat E300. Cand este adaugat in alimente el functioneaza ca antioxidant si ameliorator pentru paine.

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: