E297 - Acid fumaric
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E297, Acid fumaric este folosit ca Acidifiant, Stabilizator
Origine E297
Acidul fumaric este un acid natural prezent in multe fructe si legume.
Comercial obtinut prin fermentarea zaharurilor de catre fungi sau prin sinteza chimica.
Este parte din metabolismul fiecarei celule vii.
Utilizat ca acid si stabilizator de structura într-un domeniu larg de produse. De asemenea utilizat ca acid in faina.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E297 (Acid fumaric) este nelimitată.
Efecte secundare
Nu se cunosc efecte secundare.
Restricţii dietetice
Nici una, acidul fumaric poate fi consumat de catre toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni.
E297 se găseşte în...
Se contine in multe produse.
Se foloseste in combaterea matretii.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E297 - Acid fumaric - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E508 - Clorura de potasiu
Înlocuitor al sării de bucătărie. - E903 - Ceara Canauba
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E903 sau ceara - E304 - Palmitat de ascorbil, Stearat de ascorbil
Antioxidant in produsele grase, in special adaugat pentru a preveni rancezirea uleiurilor cu multi acizi grasi nesaturati. De asemenea folositi la fabricarea aditivilor pentru colorantii alimentari E - E526 - Hidroxid de calciu, var stins
E526 sau hidroxid de calciu, var stins este un corector de aciditate, diverse utilizari, artificial. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in ur - E351 - Malat de potasiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".