E301 - Ascorbat de sodiu
Acidul ascorbic este vitamina C; insa el nu poate fi ca un supliment vitaminic cand este etichetat E301. Cand este adaugat in alimente el functioneaza ca antioxidant si ameliorator pentru paine. Previne imbrunarea fructelor cat si formarea nitrozaminelor in carne.
E301, Ascorbat de sodiu este folosit ca Antioxidant
Origine E301
Sarea de sodiu a acidului ascorbic (vitamina C, un acid natural), care se gaseste in mod natural in majoritatea fructelor si legumelor. Este sintetizata de catre bacterii prin fermentarea glucozei, urmata de oxidare chimica.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E301 (Ascorbat de sodiu) este nelimitată.
Efecte secundare
Nu se cunosc efecte secundare in concentratiile utilizate.
Restricţii dietetice
Nici una - acidul ascorbic si ascorbatii pot fi consumati de catre toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni.
E301 se găseşte în...
Se contine in multe produse.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E301 - Ascorbat de sodiu - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E440 - Pectine
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E459 - Beta-ciclodextrina
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E459 sau beta- - E504 - Carbonatii de magneziu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E336 - Tartrati de potasiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". Contribuie la - E529 - Oxid de calciu, var
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E529 sau oxid