E304 - Palmitat de ascorbil, Stearat de ascorbil
Antioxidant in produsele grase, in special adaugat pentru a preveni rancezirea uleiurilor cu multi acizi grasi nesaturati.
De asemenea folositi la fabricarea aditivilor pentru colorantii alimentari E160 si E161, in scopul prevenirii oxidarii acestora.
Se contine intr-o gama larga de produse (grase).
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E304, Palmitat de ascorbil, Stearat de ascorbil este folosit ca Antioxidant
Origine E304
Combinatie intre acidul gras palmitic cu acidul ascorbic (vitamina C, un acid natural), care se gaseste in mod natural in majoritatea fructelor si legumelor.
Acidul palmitic este produs din grasimi.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E304 (Palmitat de ascorbil, Stearat de ascorbil) este de 1.3 mg/kg.Efecte secundare
Nu se cunosc efecte secundare in concentratiile folosite.
Restricţii dietetice
Acidul ascorbic si ascorbatii pot fi in mod normal consumati de catre toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni.
Oricum, exista posibilitatea ca acidul palmitic sa fie obtinut din grasime animala, desi sursa principala este grasimea vegetala.
Folosirea grasimii animale nu poate fi eliminata complet.
E304 se găseşte în...
Momentan nu există informaţii despre alimentele în care se găseşte "E304 - Palmitat de ascorbil, Stearat de ascorbil - Slabute.ro"
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E304 - Palmitat de ascorbil, Stearat de ascorbil - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E529 - Oxid de calciu, var
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E529 sau oxid - E959 - Neohesperidina dihidrocalcon DC
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E959 sau neohe - E263 - Acetat de calciu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E472 - Esteri
E472a Esteri ai mono şi digliceridelor cu acidul acetic E472b Ester ai mono şi digliceridelor cu acidul lactic E472c Esteri ai mono şi digliceridelor cu acidul citric E472d Esteri ai mono şi digli - E322 - Lecitina
E322 (i) lecitină parţial hidrolizată Fosfatidil colin Emulgator şi stabilizator pentru amestecurile apa-ulei (grăsime). Folosită pentru a înmuia ciocolata.