E307 - Alfa-tocoferol
Antioxidant in produsele grase, in special adaugat pentru a preveni rancezirea grasimilor de origine animala. Are o activitate vitaminica intensa.
Se foloseste mai rar datorita aromei puternice pe care o are. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E307, Alfa-tocoferol este folosit ca Antioxidant
Origine E307
Extract din uleiuri vegetale bogate in tocoferoli (vitamina E), in special floarea soarelui.
Poate fi obtinut si prin sinteza chimica.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E307 (Alfa-tocoferol) este de 2 mg/kg.Efecte secundare
Vitamina E poate avea anumite efecte secundare in concentratii mai mari. Acestea nu sunt asociate cu folosirea tocoferolilor ca aditivi ci ca suplimente vitaminice.
Restricţii dietetice
Tocoferolii pot fi folositi de catre toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni .
E307 se găseşte în...
Se ontine in uleiuri si grasimi animale si vegetale, branzeturi, supe etc.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E307 - Alfa-tocoferol - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E141 - Complexe de cupru ale clorofilelor si clorofilinei
Colorant alimentar verde. E141 (i) este solubil in apa, in timp ce E141 (ii) este solubil in ulei. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urm - E440 - Pectine
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E902 - Ceara de Candilla
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E902 sau ceara - E509 - Clorura de calciu
Regulator de aciditate, măreşte fermitatea fructelor şi legumelor, leagă metale. E509 sau clorura de calciu este un potentiator de arome si agent de intarire. Cercetarile realizate pana in preze - E481 - Stearoil-2-lactilat de sodiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".