E309 - Delta-tocoferol
Antioxidant în produsele grase, în special adăugat pentru a preveni râncezirea uleiului de măsline.
Are o activitate vitaminică scăzută. Se foloseşte mai rar datorită aromei puternice pe care o are.
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E309, Delta-tocoferol este folosit ca Antioxidant
Origine E309
Extractele uleiurilor de vegetale sunt bogate în tocoferoli (vitamina E), în special uleiul de soia.
Poate fi făcut şi prin sinteză chimică.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E309 (Delta-tocoferol) este de 2 mg/kg.Efecte secundare
Vitamina E poate avea anumite efecte secundare în concentraţii mai mari.
Acestea nu sunt asociate cu faptul că se folosesc ca aditivi, ci atunci când se folosesc ca suplimente vitaminice.
Restricţii dietetice
Tocoferolii pot fi utilizaţi de către toate grupările religioase, vegani şi vegetarieni.
E309 se găseşte în...
Uleiuri şi grăsimi animale şi vegetale, supe, etc.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E309 - Delta-tocoferol - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E640 - Glicina si sarea de sodiu
E640 sau glicina si sarea de sodiu este un potentiator de gust si de aroma, artificial, vegetal. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma c - E529 - Oxid de calciu, var
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E529 sau oxid - E440 - Pectine
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E481 - Stearoil-2-lactilat de sodiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E101 - Riboflavina
Riboflavina (aditivul alimentar E101) se imparte in 2 tipuri:E101i – riboflavina simplaE101ii – riboflavina 5-fosfatE101 este greu dizolvabil in apa. In organism, vitamina B2 (riboflavin