Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E309 - Delta-tocoferol

Antioxidant în produsele grase, în special adăugat pentru a preveni râncezirea uleiului de măsline.

Are o activitate vitaminică scăzută. Se foloseşte mai rar datorită aromei puternice pe care o are.

Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.

Face parte din categoria "E-uri inofensive".

E309, Delta-tocoferol este folosit ca Antioxidant

Origine E309

Extractele uleiurilor de vegetale sunt bogate în tocoferoli (vitamina E), în special uleiul de soia.

Poate fi făcut şi prin sinteză chimică.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E309 (Delta-tocoferol) este de 2 mg/kg.

Efecte secundare

Vitamina E poate avea anumite efecte secundare în concentraţii mai mari.

Acestea nu sunt asociate cu faptul că se folosesc ca aditivi, ci atunci când se folosesc ca suplimente vitaminice.

Restricţii dietetice

Tocoferolii pot fi utilizaţi de către toate grupările religioase, vegani şi vegetarieni.

E309 se găseşte în...

Uleiuri şi grăsimi animale şi vegetale, supe, etc.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E309 - Delta-tocoferol - Slabute.ro.

Alte "E-uri inofensive"

  • E-uri inofensive - E1103 - Invertaza
    E1103 - Invertaza
    Invertaza este adaugata in produs in cantitate de 1 ml/kg si catalizeaza reactia de hidroliza a zaharozei in glucoza si fructoza. In acelasi timp, incetineste procesul de cristalizare a zaharozei, ia
  • E-uri inofensive - E553a - Silicat si trisilicat de magneziu
    E553a - Silicat si trisilicat de magneziu
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".
  • E-uri inofensive - E920 - L-cisteina
    E920 - L-cisteina
    E920 sau L-cisteina este un agent de tratare a fainii, fiind de fapt un aminoacid natural sau obtinut prin biosinteza. Ofera aspectul pufos al produselor de panificatie, intarind si aroma acestora.
  • E-uri inofensive - E351 - Malat de potasiu
    E351 - Malat de potasiu
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".
  • E-uri inofensive - E163 - Antocian(in)e
    E163 - Antocian(in)e
    E163a cianidina : rosu E163b delfinidina : albastru E163c malvidina : mov E164d pelargonidina : oranj E164e peonidina : rosu-brun E165f petunidina : rosu închis Antocianinele si antocianid

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: