Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E311 - Galat de octil

E311 sau galat de octil este un antioxidant artificial care determina scaderea fierului din organism.

Galat de octil produce alergii, iritatii gastrice sau ale pielii.

Nu se utilizeaza in alimentele date sugarilor si copiilor mici, deoarece provoaca afectiuni hematologice si are si risc cancerigen

E311, Galat de octil este folosit ca Antioxidant

Origine E311

Sintetizat din octanol şi acid galic, obţinut din taninurile plantelor.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E311 (Galat de octil) este de 0.5 mg/kg.

Efecte secundare

Este degradat in intestine până la octanol şi acid galic. Acidul galic poate provoca eczema, afecţiuni ale stomacului şi hiperaciditate.

Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.

Face parte din categoria "E-uri periculoase".

Restricţii dietetice

Nu se recomanda consumul frecvent.

E311 se găseşte în...

Uleiuri şi grăsimi, margarină etc.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E311 - Galat de octil - Slabute.ro.

Alte "E-uri periculoase"

  • E-uri periculoase - E1201 - Polivinilpirolidona
    E1201 - Polivinilpirolidona
    Agent de îngroşare şi textură, stabilizator, folosit la tablete farmaceutice. E1201 sau polivinilpirolidona este un agent de limpezire care se foloseste la tratarea vinurilor si in alimente d
  • E-uri periculoase - E223 - Metabisulfit de sodiu
    E223 - Metabisulfit de sodiu
    Este o pulbere albă, instabilă, care reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfat de sodiu. În condiţii acide, formează acidul sulfuros, care acţionează drept conservant. Este utiliza
  • E-uri periculoase - E217 - Sarea de sodiu a lui E216-p-Hidroxibenzoat de propil
    E217 - Sarea de sodiu a lui E216-p-Hidroxibenzoat de propil
    Esterul etil sintetic al acidului benzoic. Acidul benzoic, benzoaţii şi esterii acidului benzoic se găsesc în majoritatea fructelor, în special boabe. Răchiţelele sunt o sursă foart
  • E-uri periculoase - E212 - Benzoat de potasiu
    E212 - Benzoat de potasiu
    Acidul benzoic şi benzoaţii sunt utilizaţi în calitate de conservanţi împotriva drojdiilor şi bacteriilor în produsele acide. Nu sunt foarte eficienţi împotriva mucegaiu
  • E-uri periculoase - E954 - Zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu, calciu
    E954 - Zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu, calciu
    E954 sau zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu, calciu este un edulcorant intens, artificial, fara valoare calorica, descoperit in 1879 de Fahlberg si Remsen. Din punct de vedere chimic este 1, 1

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: