Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E322 - Lecitina

E322 (i) lecitină parţial hidrolizată
Fosfatidil colin

Emulgator şi stabilizator pentru amestecurile apa-ulei (grăsime).

Folosită pentru a înmuia ciocolata.

E322, Lecitina este folosit ca Emulgator, Stabilizator

Origine E322

Termenul de lecitină se referă la un grup de compuşi care se află în fiecare organism viu, ca parte componentă a pereţilor tuturor celulelor.

Lecitina este izolată comercial (mai ales) din boabe de soia sau gălbenuş de ou.

Compoziţia chimică a acestor două produse (surse) este diferită, ceea ce determină aplicaţiile.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E322 (Lecitina) este nelimitată.

Efecte secundare

Lecitina este un component natural al pereţilor celulelor organismului şi este degradată şi folosită de acesta fără a avea efecte secundare.

Restricţii dietetice

E322 poate fi consumat în mod normal de toate grupările religioase, vegani şi vegetarieni.

Nu produce reacţii alergice pentru persoanele cu alergii la boabe de soia sau ouă.

Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.

E322 se găseşte în...

O mare varietate de produse.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E322 - Lecitina - Slabute.ro.

Alte "E-uri inofensive"

  • E-uri inofensive - E309 - Delta-tocoferol
    E309 - Delta-tocoferol
    Antioxidant în produsele grase, în special adăugat pentru a preveni râncezirea uleiului de măsline. Are o activitate vitaminică scăzută. Se foloseşte mai rar datorită aromei
  • E-uri inofensive - E640 - Glicina si sarea de sodiu
    E640 - Glicina si sarea de sodiu
    E640 sau glicina si sarea de sodiu este un potentiator de gust si de aroma, artificial, vegetal. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma c
  • E-uri inofensive - E352 - Malati de calciu
    E352 - Malati de calciu
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".
  • E-uri inofensive - E508 - Clorura de potasiu
    E508 - Clorura de potasiu
    Înlocuitor al sării de bucătărie.
  • E-uri inofensive - E939 - Heliu
    E939 - Heliu
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". Este un gaz de

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: