E322 - Lecitina
E322 (i) lecitină parţial hidrolizată
Fosfatidil colin
Emulgator şi stabilizator pentru amestecurile apa-ulei (grăsime).
Folosită pentru a înmuia ciocolata.
E322, Lecitina este folosit ca Emulgator, Stabilizator
Origine E322
Termenul de lecitină se referă la un grup de compuşi care se află în fiecare organism viu, ca parte componentă a pereţilor tuturor celulelor.
Lecitina este izolată comercial (mai ales) din boabe de soia sau gălbenuş de ou.
Compoziţia chimică a acestor două produse (surse) este diferită, ceea ce determină aplicaţiile.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E322 (Lecitina) este nelimitată.
Efecte secundare
Lecitina este un component natural al pereţilor celulelor organismului şi este degradată şi folosită de acesta fără a avea efecte secundare.
Restricţii dietetice
E322 poate fi consumat în mod normal de toate grupările religioase, vegani şi vegetarieni.
Nu produce reacţii alergice pentru persoanele cu alergii la boabe de soia sau ouă.
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
E322 se găseşte în...
O mare varietate de produse.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E322 - Lecitina - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E160c - Extract de ardei rosu, capsantina
Colorant rosu inchis utilizat in egala masura ca aromatizant. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. - E263 - Acetat de calciu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E261 - Acetat de potasiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E335 - Tartrat
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E472 - Esteri
E472a Esteri ai mono şi digliceridelor cu acidul acetic E472b Ester ai mono şi digliceridelor cu acidul lactic E472c Esteri ai mono şi digliceridelor cu acidul citric E472d Esteri ai mono şi digli