Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E326 - Lactat de potasiu

Acidul lactic şi lactaţii sunt utilizaţi drept conservanţi, în special împotriva drojdiilor şi fungilor.

Mai este folosit pentru a creşte stabilitatea antioxidanţilor şi pentru a preveni uscarea diferitelor produse.

Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.

Face parte din categoria "E-uri inofensive".

E326, Lactat de potasiu este folosit ca Acid

Origine E326

Sarea de sodiu a acidului lactic (E270), un acid natural produs de bacterii în alimentele fermentate.

Toate alimentele fermentate sunt foarte bogate în acid lactic.

Este obţinut comercial prin fermentaţia bacteriană pe amidon şi melasă.

De asemenea, este produs în cantităţi mari în intestinul gros de către bacteriile proprii.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E326 (Lactat de potasiu) este nelimitată.

Efecte secundare

Nici unul la adulţi. D- sau DL- lactaţii (stereoizomeri) nu trebuie daţi sugarilor şi copiilor mici, deoarece aceştia nu şi-au dezvoltat încă enzimele corespunzătoare în ficat care să metabolizeze aceste forme de lactaţi.

Restricţii dietetice

Nici una; acidul lactic şi lactaţii pot fi consumaţi de către toate grupările religioase, vegani şi vegetarieni.

Deşi numele se referă la lapte, nu este obţinut din lapte şi astfel poate fi consumat şi de persoanele cu alergii la lapte sau intoleranţă la lactoză.

E326 se găseşte în...

Brânză, dulciuri, îngheţată, jeleuri din fructe, supe, conserve de fructe.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E326 - Lactat de potasiu - Slabute.ro.

Alte "E-uri inofensive"

  • E-uri inofensive - E322 - Lecitina
    E322 - Lecitina
    E322 (i) lecitină parţial hidrolizată Fosfatidil colin Emulgator şi stabilizator pentru amestecurile apa-ulei (grăsime). Folosită pentru a înmuia ciocolata.
  • E-uri inofensive - E101 - Riboflavina
    E101 - Riboflavina
    Riboflavina (aditivul alimentar E101) se imparte in 2 tipuri:E101i – riboflavina simplaE101ii – riboflavina 5-fosfatE101 este greu dizolvabil in apa. In organism, vitamina B2 (riboflavin
  • E-uri inofensive - E308 - Gamma-tocoferol
    E308 - Gamma-tocoferol
    Antioxidant în produsele grase, adăugat în special pentru a preveni râncezirea uleiului de măsline. Activitate vitaminică destul de scăzută.  Cercetarile realizate pana
  • E-uri inofensive - E270 - Acid lactic
    E270 - Acid lactic
    Acidul lactic si lactatii sunt folositi ca si conservanti, mai ales, impotriva drojdiilor si fungilor. Este folosit, de asemenea, pentru cresterea stabilitatii produselor din cartofi, prin cresterea
  • E-uri inofensive - E508 - Clorura de potasiu
    E508 - Clorura de potasiu
    Înlocuitor al sării de bucătărie.

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: