E326 - Lactat de potasiu
Acidul lactic şi lactaţii sunt utilizaţi drept conservanţi, în special împotriva drojdiilor şi fungilor.
Mai este folosit pentru a creşte stabilitatea antioxidanţilor şi pentru a preveni uscarea diferitelor produse.
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E326, Lactat de potasiu este folosit ca Acid
Origine E326
Sarea de sodiu a acidului lactic (E270), un acid natural produs de bacterii în alimentele fermentate.
Toate alimentele fermentate sunt foarte bogate în acid lactic.
Este obţinut comercial prin fermentaţia bacteriană pe amidon şi melasă.
De asemenea, este produs în cantităţi mari în intestinul gros de către bacteriile proprii.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E326 (Lactat de potasiu) este nelimitată.
Efecte secundare
Nici unul la adulţi. D- sau DL- lactaţii (stereoizomeri) nu trebuie daţi sugarilor şi copiilor mici, deoarece aceştia nu şi-au dezvoltat încă enzimele corespunzătoare în ficat care să metabolizeze aceste forme de lactaţi.
Restricţii dietetice
Nici una; acidul lactic şi lactaţii pot fi consumaţi de către toate grupările religioase, vegani şi vegetarieni.
Deşi numele se referă la lapte, nu este obţinut din lapte şi astfel poate fi consumat şi de persoanele cu alergii la lapte sau intoleranţă la lactoză.
E326 se găseşte în...
Brânză, dulciuri, îngheţată, jeleuri din fructe, supe, conserve de fructe.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E326 - Lactat de potasiu - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E901 - Ceara de albine
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E901 sau ceara - E509 - Clorura de calciu
Regulator de aciditate, măreşte fermitatea fructelor şi legumelor, leagă metale. E509 sau clorura de calciu este un potentiator de arome si agent de intarire. Cercetarile realizate pana in preze - E481 - Stearoil-2-lactilat de sodiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E100 - Curcumina
E100 da alimentelor o culoare portocalie sau galbena. Este un aditiv admis spre folosire in industria alimentara. - E350 - Malati de sodiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".