E327 - Lactat de calciu
E327 sau lactat de calciu este un corector natural sau artificial.
Acidul lactic şi lactaţii sunt utilizaţi drept conservanţi, în special împotriva drojdiilor şi fungilor.
Mai este folosit pentru a creşte stabilitatea antioxidanţilor şi pentru a preveni uscarea diferitelor produse.
E327, Lactat de calciu este folosit ca Acidifiant
Origine E327
Sarea de sodiu a acidului lactic (E270), un acid natural produs de bacterii în alimentele fermentate.
Toate alimentele fermentate sunt foarte bogate în acid lactic.
Este obţinut comercial prin fermentaţia bacteriană pe amidon şi melasă.
De asemenea, este produs în cantităţi mari în intestinul gros de către bacteriile proprii.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E327 (Lactat de calciu) este nelimitată.
Efecte secundare
Nici unul la adulţi. D- sau DL- lactaţii (stereoizomeri) nu trebuie daţi sugarilor şi copiilor mici, deoarece aceştia nu şi-au dezvoltat încă enzimele corespunzătoare în ficat care să metabolizeze aceste forme de lactaţi.
Restricţii dietetice
Nici una; acidul lactic şi lactaţii pot fi consumaţi de către toate grupările religioase, vegani şi vegetarieni.
Deşi numele se referă la lapte, nu este obţinut din lapte şi astfel poate fi consumat şi de persoanele cu alergii la lapte sau intoleranţă la lactoză.
E327 se găseşte în...
Smântână, brânză, îngheţată, supă, praf de copt.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E327 - Lactat de calciu - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E334 - Acid tartric
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E334 sau acid - E263 - Acetat de calciu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E140 - Clorofile, verde natural
CI 75810 Verde natural 3 Clorofila A Magneziu clorofila Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. - E507 - Acid clorhidric
E507 sau acid clorhidric este un acidifiant artificial, care se foloseste pentru prepararea siropului invertit de zaharoza si a unor condimente. Atunci cand se combina cu formaldehida are efecte tera - E481 - Stearoil-2-lactilat de sodiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".