Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E339 - Fosfati de sodiu

Fosfatul este folosit in productia alimentelor pentru ca determina cresterea capacitatii de retinere a apei de catre carne si alte alimente, are actiune emulsionanta, actiune de protectie a grasimilor fata de rancezire si de stabilizare a culorii carnii, actiune protectoare asupra refrigerarii si congelarii, reduce pierderea de suc celular la decongelarea carnurilor, inhiba formarea de cristale de fosfat de amoniu si magneziu la moluste si crustacee, actiune antimicrobiana prin complexarea Ni, Zn, Co componente ale lantului respirator al bacteriilor patogene (Enterobacteriaceae, Bacilus, Clostridium perfringens, Streptococus, Micrococcus, Stapylococcus, Pseudomonas).

Sarurile de topire sunt compusi care determina dispersarea proteinelor din branzeturi si sunt alcatuite din amestecuri de citrati si fosfati. Acestea au rolul de a solubiliza proteinele cazeinice, creste capacitatea de retinere a apei prin hidratarea proteinilor, blocheaza ionii de calciu din branza, regleaza activitatea branzei topite.

E339, Fosfati de sodiu este folosit ca Antioxidant

Origine E339

E339 sau fosfat de sodiu este un antioxidant natural mineral.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E339 (Fosfati de sodiu) este nelimitată.

Efecte secundare

E339 sau fosfat de sodiu este un antioxidant natural mineral. Sanatatea sistemului osos depinde de raportul dintre fosfor si calciu. Cantitatea mare de fosfor determina asimilarea lenta si fixarea calciului, putand induce osteoporoza sau depuneri anormale de calciu.

Restricţii dietetice

Nu se recomanda consumul frecvent de E339.

E339 se găseşte în...

Produse alimentare

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E339 - Fosfati de sodiu - Slabute.ro.

Alte "E-uri suspecte"

  • E-uri suspecte - E142 - Verde S, Verde acid brillant
    E142 - Verde S, Verde acid brillant
    CI 44090 Verde S Verde alimentar 4 Verde alimentar S Colorant alimentar verde. E142 este solubil în apă, dar insolubil în soluţii acide sau alcaline.
  • E-uri suspecte - E1413 - Fosfat de diamidon fosfatat
    E1413 - Fosfat de diamidon fosfatat
    E1413 sau fosfat de diamidon este un agent artificial de ingrosare, glazurant, agent de incarcare.
  • E-uri suspecte - E132 - Carmin indigo, FD&C blue no 2
    E132 - Carmin indigo, FD&C blue no 2
    Colorant alimentar albastru. Foarte solubil în apă. E132 se mai numeste si carmin indigo si este un colorant de culoare albastra, fiind obtinut artificial din sulfonat de indigotina. Acest co
  • E-uri suspecte - E1440 - Amidon hidroxipropilat
    E1440 - Amidon hidroxipropilat
    E1440 sau amidon hidroxipropilat este un agent artificial de ingrosare, glazurant, agent de incarcare.
  • E-uri suspecte - E1420 - Amidon acetilat
    E1420 - Amidon acetilat
    E1420 sau diamidon acetilat este un agent artificial de ingrosare, glazurant, agent de incarcare.  

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: