Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E407 - Caragenan

E407 sau caragenan este gelifiant, agent de ingrosare.

Acesta este natural, fiind extras din alge marine rosii din familia Rhodophyceae.

Caragenanul este un poligalactan liniar, sulfatat. In comert se gaseste sub denumirea de kapa-caragenan, iota-caragenan, lambda-caragenan.

La animalele de laborator (sobolani) produce cancer de colon, fiind imunosupresor.

Determina asimilarea lenta a mineralelor, fiind laxativ cand se consuma in cantitati mari.

S-a demonstrat ca produce ulcer si cancer. Nu se recomanda consumul frecvent.

E407, Caragenan este folosit ca Agent de ingrosare, Stabilizator

Origine E407

E407 este un polizaharid natural, obţinut din diferite alge (Chrondrus crispus, Gigartina stellata, Euchema spinosum, E. cottonii) în Europa, Asia şi America.

Este un amestec complex de polizaharide.

E407 are o compoziţie uşor diferită; în plus, conţine o cantitate importantă de celuloză.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E407 (Caragenan) este nelimitată.

Efecte secundare

Nu se cunosc efecte secundare pentru concentraţiile folosite, dar concentraţiile ridicate produc flatulenţă şi balonare în urma fermentării de către microflora intestinală (similar cu toate polizaharidele digerabile).

Carrageenanii cu lanţ scurt pot produce perforarea intestinului şi nu sunt permişi în alimente.

Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.

Restricţii dietetice

Carrageenanii pot fi folosiţi de către toate grupările religioase, vegani şi vegetarieni.

E407 se găseşte în...

Diverse produse.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E407 - Caragenan - Slabute.ro.

Alte "E-uri periculoase"

  • E-uri periculoase - E211 - Benzoat de sodiu
    E211 - Benzoat de sodiu
    Acidul benzoic şi benzoaţii sunt utilizaţi în calitate de conservanţi împotriva drojdiilor şi bacteriilor în produsele acide. Nu sunt foarte eficienţi împotriva mucegaiu
  • E-uri periculoase - E151 - Negru Briliant BN sau Negru PN
    E151 - Negru Briliant BN sau Negru PN
    Colorant alimentar negru. Foarte solubil in apă. E151 sau negru briliant BN sau negru PN, este un colorant negru, artificial, care se obtine din acidul [ (sulfo-4fenilazo-1) -4` sulfo 7` naftilazo 1`
  • E-uri periculoase - E219 - Sarea de sodiu a lui E218-P-hidroxibenzoat de metil
    E219 - Sarea de sodiu a lui E218-P-hidroxibenzoat de metil
    Acidul benzoic şi benzoaţii sunt utilizaţi în calitate de conservanţi împotriva drojdiilor şi bacteriilor în produsele acide. Nu sunt foarte eficienţi împotriva mucegaiu
  • E-uri periculoase - E1202 - Polivinilpolipirolidona insolubila (PVP)
    E1202 - Polivinilpolipirolidona insolubila (PVP)
    Stabilizator, folosit în produse farmaceutice. E1202 sau polivinilpolipirolidona este un agent de limpezire care se foloseste la tratarea vinurilor si in alimente dietetice, carcinogenic si nefr
  • E-uri periculoase - E621 - Glutamat monosodic
    E621 - Glutamat monosodic
    De la sucuri, salamuri, îngheţate şi mai ales cele care dau GUST mâncărurilor - supele instant şi adaosurile pentru supe, fripturi, şi alte mâncăruri gătite în casă, &i

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: