E414 - Guma de acacia, Guma arabica
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E414, Guma de acacia, Guma arabica este folosit ca Agent de îngroşare, Stabilizator, Emulgator
Origine E414
Un polizaharid natural, obţinut din arborele Acacia senegal din Africa tropicală.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E414 (Guma de acacia, Guma arabica) este nelimitată.
Efecte secundare
Provoaca alergii si se comporta ca o substanta de balast. Nu se recomanda consumul frecvent.
Nu se cunosc efecte secundare pentru concentraţiile folosite, dar concentraţiile ridicate produc flatulenţă şi balonare în urma fermentării de către microflora intestinală (similar cu toate polizaharidele digerabile).
Restricţii dietetice
Guma arabică poate fi folosită de către toate grupările religioase, vegani şi vegetarieni.
E414 se găseşte în...
Diverse produse.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E414 - Guma de acacia, Guma arabica - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E511 - Clorura de magneziu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E903 - Ceara Canauba
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E903 sau ceara - E939 - Heliu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". Este un gaz de - E508 - Clorura de potasiu
Înlocuitor al sării de bucătărie. - E422 - Glicerol
Edulcorant hipocaloric, umectant (păstrează starea de hidratare a alimentelor), etc.