Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E414 - Guma de acacia, Guma arabica

Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.

Face parte din categoria "E-uri inofensive".

E414, Guma de acacia, Guma arabica este folosit ca Agent de îngroşare, Stabilizator, Emulgator

Origine E414

Un polizaharid natural, obţinut din arborele Acacia senegal din Africa tropicală.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E414 (Guma de acacia, Guma arabica) este nelimitată.

Efecte secundare

Provoaca alergii si se comporta ca o substanta de balast. Nu se recomanda consumul frecvent.

Nu se cunosc efecte secundare pentru concentraţiile folosite, dar concentraţiile ridicate produc flatulenţă şi balonare în urma fermentării de către microflora intestinală (similar cu toate polizaharidele digerabile).

Restricţii dietetice

Guma arabică poate fi folosită de către toate grupările religioase, vegani şi vegetarieni.

E414 se găseşte în...

Diverse produse.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E414 - Guma de acacia, Guma arabica - Slabute.ro.

Alte "E-uri inofensive"

  • E-uri inofensive - E511 - Clorura de magneziu
    E511 - Clorura de magneziu
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".
  • E-uri inofensive - E903 - Ceara Canauba
    E903 - Ceara Canauba
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E903 sau ceara
  • E-uri inofensive - E939 - Heliu
    E939 - Heliu
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". Este un gaz de
  • E-uri inofensive - E508 - Clorura de potasiu
    E508 - Clorura de potasiu
    Înlocuitor al sării de bucătărie.
  • E-uri inofensive - E422 - Glicerol
    E422 - Glicerol
    Edulcorant hipocaloric, umectant (păstrează starea de hidratare a alimentelor), etc.

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: