Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E414 - Guma de acacia, Guma arabica

Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.

Face parte din categoria "E-uri inofensive".

E414, Guma de acacia, Guma arabica este folosit ca Agent de îngroşare, Stabilizator, Emulgator

Origine E414

Un polizaharid natural, obţinut din arborele Acacia senegal din Africa tropicală.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E414 (Guma de acacia, Guma arabica) este nelimitată.

Efecte secundare

Provoaca alergii si se comporta ca o substanta de balast. Nu se recomanda consumul frecvent.

Nu se cunosc efecte secundare pentru concentraţiile folosite, dar concentraţiile ridicate produc flatulenţă şi balonare în urma fermentării de către microflora intestinală (similar cu toate polizaharidele digerabile).

Restricţii dietetice

Guma arabică poate fi folosită de către toate grupările religioase, vegani şi vegetarieni.

E414 se găseşte în...

Diverse produse.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E414 - Guma de acacia, Guma arabica - Slabute.ro.

Alte "E-uri inofensive"

  • E-uri inofensive - E509 - Clorura de calciu
    E509 - Clorura de calciu
    Regulator de aciditate, măreşte fermitatea fructelor şi legumelor, leagă metale. E509 sau clorura de calciu este un potentiator de arome si agent de intarire. Cercetarile realizate pana in preze
  • E-uri inofensive - E160c - Extract de ardei rosu, capsantina
    E160c - Extract de ardei rosu, capsantina
    Colorant rosu inchis utilizat in egala masura ca aromatizant. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
  • E-uri inofensive - E471 - Mono si digliceride ale acizilor grasi
    E471 - Mono si digliceride ale acizilor grasi
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".
  • E-uri inofensive - E503 - Carbonatii de amoniu
    E503 - Carbonatii de amoniu
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E503 sau carb
  • E-uri inofensive - E500 - Carbonatii de sodiu
    E500 - Carbonatii de sodiu
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: