Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E422 - Glicerol

Edulcorant hipocaloric, umectant (păstrează starea de hidratare a alimentelor), etc.

E422, Glicerol este folosit ca Alcool natural

Origine E422

Glicerolul este un alcool natural carbohidrat, care este component al tuturor grăsimilor. Este prezent şi în sânge în concentraţii scăzute. Este produs în scop comercial ori pe cale sintetică din propan, ori prin fermentarea zaharurilor de către bacterii; nu se obţine din grăsimi.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E422 (Glicerol) este nelimitată.

Efecte secundare

Glicerolul este absorbit şi metabolizat de către organism ca glucoză, până la grăsimi.

Restricţii dietetice

Glicerolul poate fi folosit de către toate grupările religioase, vegani şi vegetarieni. Termenul alcool carbohidrat este o denumire chimică; glicerolul nu conţine alcool (etanol).

E422 se găseşte în...

Produse de cofetărie şi patiserie.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E422 - Glicerol - Slabute.ro.

Alte "E-uri inofensive"

  • E-uri inofensive - E350 - Malati de sodiu
    E350 - Malati de sodiu
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".
  • E-uri inofensive - E296 - Acid malic
    E296 - Acid malic
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".
  • E-uri inofensive - E170 - Carbonat de calciu
    E170 - Carbonat de calciu
    Colorant alb pentru suprafata; agent impotriva uscarii, agent de umplere (farmacie), stabilizator pentru fructele conservate. Larg utilizat. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat u
  • E-uri inofensive - E551 - Silicat de calciu
    E551 - Silicat de calciu
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E551 sau diox
  • E-uri inofensive - E511 - Clorura de magneziu
    E511 - Clorura de magneziu
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: