E422 - Glicerol
Edulcorant hipocaloric, umectant (păstrează starea de hidratare a alimentelor), etc.
E422, Glicerol este folosit ca Alcool natural
Origine E422
Glicerolul este un alcool natural carbohidrat, care este component al tuturor grăsimilor. Este prezent şi în sânge în concentraţii scăzute. Este produs în scop comercial ori pe cale sintetică din propan, ori prin fermentarea zaharurilor de către bacterii; nu se obţine din grăsimi.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E422 (Glicerol) este nelimitată.
Efecte secundare
Glicerolul este absorbit şi metabolizat de către organism ca glucoză, până la grăsimi.
Restricţii dietetice
Glicerolul poate fi folosit de către toate grupările religioase, vegani şi vegetarieni. Termenul alcool carbohidrat este o denumire chimică; glicerolul nu conţine alcool (etanol).
E422 se găseşte în...
Produse de cofetărie şi patiserie.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E422 - Glicerol - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E350 - Malati de sodiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E296 - Acid malic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E170 - Carbonat de calciu
Colorant alb pentru suprafata; agent impotriva uscarii, agent de umplere (farmacie), stabilizator pentru fructele conservate. Larg utilizat. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat u - E551 - Silicat de calciu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E551 sau diox - E511 - Clorura de magneziu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".