Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E432 - Monolaurat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat

E432 sau monolauratul de poliooxietilena sorbitan este un emulgator artificial, format din sorbitol partial esterificat si mono- si dianhidridele sale cu acidul lauric condensat cu 20 moli de oxid de etilena si anhidrele sale.

Determina asimilarea substantelor toxice liposolubile din tractusul digestiv, fiind potential cancerigen. Scade absorbtia unor nutrienti. Nu se recomanda consumul frecvent.

E432, Monolaurat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat este folosit ca Emulgator

Origine E432

Momentan nu există informaţii suplimentare despre originea "E432, Monolaurat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat"

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E432 (Monolaurat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat) este de 25 mg/kg.

Efecte secundare

Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.

Face parte din categoria "E-uri periculoase".

Restricţii dietetice

Nu există restricţii dietetice pentru "E432 - Monolaurat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat - Slabute.ro"

E432 se găseşte în...

Inghetata, bauturi racoritoare etc.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E432 - Monolaurat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat - Slabute.ro.

Alte "E-uri periculoase"

  • E-uri periculoase - E218 - P-hidroxibenzoat de metil
    E218 - P-hidroxibenzoat de metil
    Esterul etil sintetic al acidului benzoic. Acidul benzoic, benzoaţii şi esterii acidului benzoic se găsesc în majoritatea fructelor, în special boabe. Răchiţelele sunt o sursă foart
  • E-uri periculoase - E950 - Acesulfam-K, acesulfam de potasiu
    E950 - Acesulfam-K, acesulfam de potasiu
    E950 sau acesulfam-K, acesulfam de potasiu este un edulcorant intens si potentiator de aroma, fiind artificial. Este mai dulce decat zaharul de 130-200 de ori, neavand valoare energetica, si a fost d
  • E-uri periculoase - E124a - Rosu Ponceau 4R, Rosu de cosenila A
    E124a - Rosu Ponceau 4R, Rosu de cosenila A
    Colorant alimentar roşu. Foarte solubil în apă. Colorantul sintetic azoic rosu ponceau (E124a) poate fi folosit in mai multe produse. Si el este implicat in hiperactivitatea la copii.
  • E-uri periculoase - E310 - Galat de propil
    E310 - Galat de propil
    E310 sau galat de propil este un antioxidant artificial care determina scaderea fierului din organism. Derivatii galat produc alergii, iritatii gastrice sau ale pielii. Nu se utilizeaza in alimentel
  • E-uri periculoase - E330 - Acid citric
    E330 - Acid citric
    Acidul citric are funcţii multiple – potenţează activitatea multor antioxidanţi, dar el însuşi nu este antioxidant. Este utilizat în special ca un regulator de aciditate, ca ş

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: