Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E433 - Monooleat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat

E433 sau monoleatul de poliooxietilena sorbitan este un emulgator artificial, format din sorbitol partial esterificat si mono- si dianhidridele sale cu acidul lauric condensat cu 20 moli de oxid de etilena si anhidrele sale.

Determina asimilarea substantelor toxice liposolubile din tractusul digestiv, fiind potential cancerigen. Scade absorbtia unor nutrienti.

E433, Monooleat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat este folosit ca Emulgator

Origine E433

E433 este un compus sintetic, obţinut din oxid etilenic (o substanţă sintetică), sorbitol (vezi E420) şi acid oleic (un acid gras natural).

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E433 (Monooleat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat) este de 25 mg/kg.

Efecte secundare

Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.


Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul

Restricţii dietetice

Nu se recomanda consumul frecvent.

E433 se găseşte în...

Diverse produse

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E433 - Monooleat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat - Slabute.ro.

Alte "E-uri periculoase"

  • E-uri periculoase - E214 - P-hidroxibenzoat de etil sau PHB- Ester
    E214 - P-hidroxibenzoat de etil sau PHB- Ester
    E214 sau P-hidroxibenzoat de etil este un conservant artificial, fiind obtinut din acidul benzoic si se topeste la o temperatura intre 115-118 grade C.  
  • E-uri periculoase - E950 - Acesulfam-K, acesulfam de potasiu
    E950 - Acesulfam-K, acesulfam de potasiu
    E950 sau acesulfam-K, acesulfam de potasiu este un edulcorant intens si potentiator de aroma, fiind artificial. Este mai dulce decat zaharul de 130-200 de ori, neavand valoare energetica, si a fost d
  • E-uri periculoase - E155 - Brun HT
    E155 - Brun HT
    Poate produce reactii adverse la persoanele alergice la aspirina si la cele astmatice. Se cunoaste, de asemenea, ca poate produce sensibilitate dermica. Este interzis in Danemarca, Belgia, Franta, Ger
  • E-uri periculoase - E517 - Sulfat de amoniu
    E517 - Sulfat de amoniu
    Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul. Face parte din categoria "E-uri periculoase".
  • E-uri periculoase - E434 - Monopalmitat de poliooxietilena sorbitan
    E434 - Monopalmitat de poliooxietilena sorbitan
    E434 sau monopalmitat de poliooxietilena sorbitan este un emulgator artificial, format din sorbitol partial esterificat si mono- si dianhidridele sale cu acidul lauric condensat cu 20 moli de oxid de

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: