E440 - Pectine
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E440, Pectine este folosit ca Agent de îngroşare, Emulgator, Stabilizator
Origine E440
Pectina este un polizaharid acid natural, prezent în aproape toate fructele, în special în mere, gutui şi portocale.
Se obţine în scop comercial din pulpă de măr şi coji de portocale.
Pectaţii de sodiu, potasiu şi amoniu sunt sărurile respective ale acidului pectic.
Pectina amidică se obţine prin tratarea pectinei cu amoniac, după care se formează amidele la capătul acid al lanţului.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E440 (Pectine) este nelimitată.
Efecte secundare
Pectina acţionează ca agent de îngroşare; de aceea, poate provoca probleme intestinale atunci când se găseşte în concentraţii mari.
Datorită efectului său de îngroşare, pectina este folosită şi în prepararea dietelor, deoarece reduce senzaţia de foame.
Poate fi fermentată în intestinul gros, provocând flatulenţă.
Restricţii dietetice
Pectina şi pectaţii pot fi folosiţi de către toate grupările religioase, vegani şi vegetarieni.
E440 se găseşte în...
Marmelade, jeleuri de fructe şi siropuri şi multe alte produse .
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E440 - Pectine - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E640 - Glicina si sarea de sodiu
E640 sau glicina si sarea de sodiu este un potentiator de gust si de aroma, artificial, vegetal. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma c - E260 - Acid acetic
Acidul acetic este folosit ca si conservant impotriva bacteriilor si fungilor. Cea mai mare activitate o are la pH scazut. De asemenea, poate fi folosit ca si component de aroma. Cercetarile reali - E350 - Malati de sodiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E304 - Palmitat de ascorbil, Stearat de ascorbil
Antioxidant in produsele grase, in special adaugat pentru a preveni rancezirea uleiurilor cu multi acizi grasi nesaturati. De asemenea folositi la fabricarea aditivilor pentru colorantii alimentari E - E101 - Riboflavina
Riboflavina (aditivul alimentar E101) se imparte in 2 tipuri:E101i – riboflavina simplaE101ii – riboflavina 5-fosfatE101 este greu dizolvabil in apa. In organism, vitamina B2 (riboflavin