Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E440 - Pectine

Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.

Face parte din categoria "E-uri inofensive".

E440, Pectine este folosit ca Agent de îngroşare, Emulgator, Stabilizator

Origine E440

Pectina este un polizaharid acid natural, prezent în aproape toate fructele, în special în mere, gutui şi portocale.

Se obţine în scop comercial din pulpă de măr şi coji de portocale.

Pectaţii de sodiu, potasiu şi amoniu sunt sărurile respective ale acidului pectic.

Pectina amidică se obţine prin tratarea pectinei cu amoniac, după care se formează amidele la capătul acid al lanţului.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E440 (Pectine) este nelimitată.

Efecte secundare

Pectina acţionează ca agent de îngroşare; de aceea, poate provoca probleme intestinale atunci când se găseşte în concentraţii mari.

Datorită efectului său de îngroşare, pectina este folosită şi în prepararea dietelor, deoarece reduce senzaţia de foame.

Poate fi fermentată în intestinul gros, provocând flatulenţă.

Restricţii dietetice

Pectina şi pectaţii pot fi folosiţi de către toate grupările religioase, vegani şi vegetarieni.

E440 se găseşte în...

Marmelade, jeleuri de fructe şi siropuri şi multe alte produse .

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E440 - Pectine - Slabute.ro.

Alte "E-uri inofensive"

  • E-uri inofensive - E302 - Ascorbat de calciu
    E302 - Ascorbat de calciu
    Antioxidant si ameliorator al painii. Previne imbrunarea fructelor cat si formarea nitrozaminelor in carne. Acidul ascorbic este vitamina C; insa, nu poate fi adaugat ca un supliment de vitamine cand
  • E-uri inofensive - E507 - Acid clorhidric
    E507 - Acid clorhidric
    E507 sau acid clorhidric este un acidifiant artificial, care se foloseste pentru prepararea siropului invertit de zaharoza si a unor condimente. Atunci cand se combina cu formaldehida are efecte tera
  • E-uri inofensive - E297 - Acid fumaric
    E297 - Acid fumaric
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".
  • E-uri inofensive - E153 - Carbune vegetal
    E153 - Carbune vegetal
    Negru, colorant insolubil. Utilizat adesea ca agent de filtrare. Se utilizeaza in scopuri medicale ca agent anti-diareic. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential perico
  • E-uri inofensive - E640 - Glicina si sarea de sodiu
    E640 - Glicina si sarea de sodiu
    E640 sau glicina si sarea de sodiu este un potentiator de gust si de aroma, artificial, vegetal. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma c

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: