E460 - Celuloza
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E460, Celuloza este folosit ca Agent antiaglomerant, Emulgator
Origine E460
Celuloza este principalul polizaharid şi constituent al lemnului şi tuturor structurilor plantelor.
Se obţine în scop comercial din lemn.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E460 (Celuloza) este nelimitată.
Efecte secundare
Celuloza este insolubilă dar poate fi fermentată în intestinul gros.
Concentraţiile mari pot cauza probleme intestinale, cum ar fi balonarea, constipaţia şi diareea.
Din aceste motive nu poate fi folosită în hrana copiilor după înţărcare. şi ca produse de îţărcare.
Restricţii dietetice
E460 poate fi consumat de către toate grupările religioase, vegani şi vegetarieni .
E460 se găseşte în...
Diverse produse.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E460 - Celuloza - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E290 - Dioxid de carbon, acid carbonic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E100 - Curcumina
E100 da alimentelor o culoare portocalie sau galbena. Este un aditiv admis spre folosire in industria alimentara. - E140 - Clorofile, verde natural
CI 75810 Verde natural 3 Clorofila A Magneziu clorofila Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. - E504 - Carbonatii de magneziu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E481 - Stearoil-2-lactilat de sodiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".