E472 - Esteri
E472a Esteri ai mono şi digliceridelor cu acidul acetic E472b Ester ai mono şi digliceridelor cu acidul lactic E472c Esteri ai mono şi digliceridelor cu acidul citric E472d Esteri ai mono şi digliceridelor cu acidul tartric E472e Esteri ai mono şi digliceridelor cu acidul diacetiltartric E462f Esteri combinaţi (tartric, acetic) ai mono şi digliceridelor.
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E472, Esteri este folosit ca Stabilizator, Emulgator
Origine E472
Esteri ai grăsimilor sintetice, produşi din glicerol, acizi graşi naturali şi alţi acizi organici (acetic, lactic, tartric, citric).
Acizii graşi sunt în principal de origine vegetală, dar pot fi folosite şi grăsimi de origine animală.
Produsul, în general, este un amestec de alte produse, cu o compoziţie asemănătoare grăsimilor naturale parţial digerabile esterificate cu alţi acizi naturali.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E472 (Esteri) este de 30 mg/kg.Efecte secundare
Nu se cunosc.
Produsele sunt iniţial digerate la acizii individuali şi grăsimi.
Organismul metabolizează toate componentele asemănător cu acizii normali şi grăsimile naturale.
Componentele individuale ale mono şi digliceridelor sunt de asemenea produse în mod normal în organism atunci când acesta digeră grăsimile normale.
Restricţii dietetice
Deşi sunt utilizate în principal uleiuri vegetale, folosirea grăsimii animale (inclusiv de porc) nu poate fi exclusă.
Unele grupuri, cum sunt veganii, musulmanii şi evreii evită din această cauză aceste produse.
Numai producătorul poate oferi informaţii detaliate asupra originii acizilor graşi.
Din punct de vedere chimic, acizii graşi vegetali şi animali sunt identici.
E472 se găseşte în...
Diverse produse.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E472 - Esteri - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E302 - Ascorbat de calciu
Antioxidant si ameliorator al painii. Previne imbrunarea fructelor cat si formarea nitrozaminelor in carne. Acidul ascorbic este vitamina C; insa, nu poate fi adaugat ca un supliment de vitamine cand - E558 - Bentonita
E558 sau bentonita este un agent de separare, natural. Din punct de vedere chimic este alumino-silicat de tipul montmorilonitului si cantitati mici de Ca, Fe, Mg. Cercetarile realizate pana i - E334 - Acid tartric
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E334 sau acid - E163 - Antocian(in)e
E163a cianidina : rosu E163b delfinidina : albastru E163c malvidina : mov E164d pelargonidina : oranj E164e peonidina : rosu-brun E165f petunidina : rosu închis Antocianinele si antocianid - E336 - Tartrati de potasiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". Contribuie la