Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E476 - Poliricinoleat de poliglicerol

E476 sau poliricinoleat de poliglicerol sunt emulgatori si stabilizatori artificiali.

Se obtin prin esterificarea cu acizi grasi condensati din uleiul de ricin.

Se foloseste doar in alimentele sarace in grasimi sau in dulciuri pe baza de cacao (ciocolata).

La animalele de laborator produce efecte hepato si nefrotoxice.

E476, Poliricinoleat de poliglicerol este folosit ca Emulgator, stabilizator, aditiv

Origine E476

Combinaţia dintre poliglicerol şi uleiul de ricin (ulei din planta Ricinus sp. ).

Grăsimile normale sunt alcătuite din glicerol şi acizi graşi iar la aceste produse, la glicerolul deja prezent, mai sunt cuplate şi alte molecule de glicerol.

Produsul, în general, este un amestec de alte componente.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E476 (Poliricinoleat de poliglicerol) este nelimitată.

Efecte secundare

Efectele adverse ale aditivilor alimentari sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introdusi.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol.

Nu se recomanda consumul frecvent.

Restricţii dietetice

Nu există restricţii dietetice pentru "E476 - Poliricinoleat de poliglicerol - Slabute.ro"

E476 se găseşte în...

Produse de patiserie.

Baton cereale Nestle

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E476 - Poliricinoleat de poliglicerol - Slabute.ro.

Alte "E-uri suspecte"

  • E-uri suspecte - E251 - Nitrat de sodiu
    E251 - Nitrat de sodiu
    E251 sau nitrat de sodiu este un conservant artificial care se foloseste la colorarea indirecta a carnii. Are si rolul de a impiedica dezvoltarea bacteriilor patogene Clostridium botulinum, Clostridi
  • E-uri suspecte - E627 - Guanilat disodic
    E627 - Guanilat disodic
    E627 Guanilat disodic este un potentiator de aroma, face ca produsele de o calitate mai slaba sa para mai gustoase.
  • E-uri suspecte - E110 - Galben portocaliu Sunset FCF
    E110 - Galben portocaliu Sunset FCF
    Colorant alimentar galben. Foarte solubil în apă. E110 este un colorant care reprezinta sarea disodica a 2-hidroxi-1 (4 sulfonato fenilaza) naftalin 6 sulfonat, de culoare portocaliu, care se
  • E-uri suspecte - E161g - Cantaxantin
    E161g - Cantaxantin
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a somonului si a pastravului. In UE se foloseste pe scara larga in alimentatia pestelui de crescator
  • E-uri suspecte - E239 - Hexametilentetramina, Metanamina
    E239 - Hexametilentetramina, Metanamina
    Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile he

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: