E476 - Poliricinoleat de poliglicerol
E476 sau poliricinoleat de poliglicerol sunt emulgatori si stabilizatori artificiali.
Se obtin prin esterificarea cu acizi grasi condensati din uleiul de ricin.
Se foloseste doar in alimentele sarace in grasimi sau in dulciuri pe baza de cacao (ciocolata).
La animalele de laborator produce efecte hepato si nefrotoxice.
E476, Poliricinoleat de poliglicerol este folosit ca Emulgator, stabilizator, aditiv
Origine E476
Combinaţia dintre poliglicerol şi uleiul de ricin (ulei din planta Ricinus sp. ).
Grăsimile normale sunt alcătuite din glicerol şi acizi graşi iar la aceste produse, la glicerolul deja prezent, mai sunt cuplate şi alte molecule de glicerol.
Produsul, în general, este un amestec de alte componente.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E476 (Poliricinoleat de poliglicerol) este nelimitată.
Efecte secundare
Efectele adverse ale aditivilor alimentari sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introdusi.
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol.
Nu se recomanda consumul frecvent.
Restricţii dietetice
Nu există restricţii dietetice pentru "E476 - Poliricinoleat de poliglicerol - Slabute.ro"
E476 se găseşte în...
Produse de patiserie.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E476 - Poliricinoleat de poliglicerol - Slabute.ro.
Alte "E-uri suspecte"
- E1442 - Fosfat de diamidon hidroxipropilat
E1442 sau fosfat de diamidon hidroxipropilat este un agent artificial de ingrosare, gelifiant, agent de incarcare. - E150a - Caramel simplu
E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II E150c Caramel amoniu, Caramel clasa III E150d Caramel sulfit-amoniu, Caramel clasa IV Culori de la brun la ne - E161g - Cantaxantin
Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a somonului si a pastravului. In UE se foloseste pe scara larga in alimentatia pestelui de crescator - E1412 - Fosfat de diamidon
E1412 sau fosfat diamidon este un agent artificial de ingrosare, glazurant, agent de incarcare. Reticularea reduce capacitatea de umflare a granulelor de amidon la incalzirea si la reducerea vascozit - E132 - Carmin indigo, FD&C blue no 2
Colorant alimentar albastru. Foarte solubil în apă. E132 se mai numeste si carmin indigo si este un colorant de culoare albastra, fiind obtinut artificial din sulfonat de indigotina. Acest co