Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E481 - Stearoil-2-lactilat de sodiu

Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.

Face parte din categoria "E-uri inofensive".

E481, Stearoil-2-lactilat de sodiu este folosit ca Stabilizator, Emulgator

Origine E481

Combinaţia dintre acidul stearic şi acidul lactic, rezultând un amestec de componente.

Originea acidului stearic poate fi grăsimea vegetală sau animală, deşi în practică se foloseşte aproape întotdeauna uleiul vegetal.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E481 (Stearoil-2-lactilat de sodiu) este nelimitată.

Efecte secundare

Nu există, atât acidul lactic cât şi acidul stearic sunt produşi normali ai metabolismului uman.

Restricţii dietetice

Deşi sunt utilizate în principal uleiuri vegetale, folosirea grăsimii animale (inclusiv de porc) nu poate fi exclusă.

Unele grupuri, cum sunt veganii, musulmanii şi evreii evită din această cauză aceste produse.

Numai producătorul poate oferi informaţii detaliate asupra originii acizilor graşi.

Din punct de vedere chimic, acizii graşi vegetali şi animali sunt identici.

E481 se găseşte în...

Produse de patiserie.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E481 - Stearoil-2-lactilat de sodiu - Slabute.ro.

Alte "E-uri inofensive"

  • E-uri inofensive - E640 - Glicina si sarea de sodiu
    E640 - Glicina si sarea de sodiu
    E640 sau glicina si sarea de sodiu este un potentiator de gust si de aroma, artificial, vegetal. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma c
  • E-uri inofensive - E327 - Lactat de calciu
    E327 - Lactat de calciu
    E327 sau lactat de calciu este un corector natural sau artificial. Acidul lactic şi lactaţii sunt utilizaţi drept conservanţi, în special împotriva drojdiilor şi fungilor. Mai este
  • E-uri inofensive - E460 - Celuloza
    E460 - Celuloza
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".
  • E-uri inofensive - E301 - Ascorbat de sodiu
    E301 - Ascorbat de sodiu
    Acidul ascorbic este vitamina C; insa el nu poate fi ca un supliment vitaminic cand este etichetat E301. Cand este adaugat in alimente el functioneaza ca antioxidant si ameliorator pentru paine. Previ
  • E-uri inofensive - E260 - Acid acetic
    E260 - Acid acetic
    Acidul acetic este folosit ca si conservant impotriva bacteriilor si fungilor. Cea mai mare activitate o are la pH scazut. De asemenea, poate fi folosit ca si component de aroma. Cercetarile reali

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: