E481 - Stearoil-2-lactilat de sodiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E481, Stearoil-2-lactilat de sodiu este folosit ca Stabilizator, Emulgator
Origine E481
Combinaţia dintre acidul stearic şi acidul lactic, rezultând un amestec de componente.
Originea acidului stearic poate fi grăsimea vegetală sau animală, deşi în practică se foloseşte aproape întotdeauna uleiul vegetal.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E481 (Stearoil-2-lactilat de sodiu) este nelimitată.
Efecte secundare
Nu există, atât acidul lactic cât şi acidul stearic sunt produşi normali ai metabolismului uman.
Restricţii dietetice
Deşi sunt utilizate în principal uleiuri vegetale, folosirea grăsimii animale (inclusiv de porc) nu poate fi exclusă.
Unele grupuri, cum sunt veganii, musulmanii şi evreii evită din această cauză aceste produse.
Numai producătorul poate oferi informaţii detaliate asupra originii acizilor graşi.
Din punct de vedere chimic, acizii graşi vegetali şi animali sunt identici.
E481 se găseşte în...
Produse de patiserie.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E481 - Stearoil-2-lactilat de sodiu - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E309 - Delta-tocoferol
Antioxidant în produsele grase, în special adăugat pentru a preveni râncezirea uleiului de măsline. Are o activitate vitaminică scăzută. Se foloseşte mai rar datorită aromei - E351 - Malat de potasiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E553a - Silicat si trisilicat de magneziu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E1105 - Lizozim
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E459 - Beta-ciclodextrina
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E459 sau beta-