Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E481 - Stearoil-2-lactilat de sodiu

Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.

Face parte din categoria "E-uri inofensive".

E481, Stearoil-2-lactilat de sodiu este folosit ca Stabilizator, Emulgator

Origine E481

Combinaţia dintre acidul stearic şi acidul lactic, rezultând un amestec de componente.

Originea acidului stearic poate fi grăsimea vegetală sau animală, deşi în practică se foloseşte aproape întotdeauna uleiul vegetal.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E481 (Stearoil-2-lactilat de sodiu) este nelimitată.

Efecte secundare

Nu există, atât acidul lactic cât şi acidul stearic sunt produşi normali ai metabolismului uman.

Restricţii dietetice

Deşi sunt utilizate în principal uleiuri vegetale, folosirea grăsimii animale (inclusiv de porc) nu poate fi exclusă.

Unele grupuri, cum sunt veganii, musulmanii şi evreii evită din această cauză aceste produse.

Numai producătorul poate oferi informaţii detaliate asupra originii acizilor graşi.

Din punct de vedere chimic, acizii graşi vegetali şi animali sunt identici.

E481 se găseşte în...

Produse de patiserie.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E481 - Stearoil-2-lactilat de sodiu - Slabute.ro.

Alte "E-uri inofensive"

  • E-uri inofensive - E509 - Clorura de calciu
    E509 - Clorura de calciu
    Regulator de aciditate, măreşte fermitatea fructelor şi legumelor, leagă metale. E509 sau clorura de calciu este un potentiator de arome si agent de intarire. Cercetarile realizate pana in preze
  • E-uri inofensive - E322 - Lecitina
    E322 - Lecitina
    E322 (i) lecitină parţial hidrolizată Fosfatidil colin Emulgator şi stabilizator pentru amestecurile apa-ulei (grăsime). Folosită pentru a înmuia ciocolata.
  • E-uri inofensive - E570 - Acizi grasi (acid stearic)
    E570 - Acizi grasi (acid stearic)
    E570 sau acizi grasi sunt emulgatori, glazurati, antiaglomeranti, naturali.
  • E-uri inofensive - E335 - Tartrat
    E335 - Tartrat
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".
  • E-uri inofensive - E482 - Stearoil-2-lactilat de calciu
    E482 - Stearoil-2-lactilat de calciu
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: