E503 - Carbonatii de amoniu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E503 sau carbonat de amoniu este un emulgator, antiagregant si corector de aciditate, artificial.
E503, Carbonatii de amoniu este folosit ca Regulator de aciditate, Emulgator, Antiagregant
Origine E503
Produşi din sulfat de amoniu şi carbonat de calciu, minerale naturale.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E503 (Carbonatii de amoniu) este nelimitată.
Efecte secundare
Nu se cunosc, cu excepţia formării de gaze în stomac după ingestie. Acest aditiv este considerat inofensiv. Atunci cand este consumat in cantitati mari poate produce acidoza sangvina, irita mucoasele.
Restricţii dietetice
Nu există, E503 poate fi folosit de către toate grupurile religioase, vegani şi vegetarieni.
E503 se găseşte în...
Numeroase produse.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E503 - Carbonatii de amoniu - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E460 - Celuloza
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E304 - Palmitat de ascorbil, Stearat de ascorbil
Antioxidant in produsele grase, in special adaugat pentru a preveni rancezirea uleiurilor cu multi acizi grasi nesaturati. De asemenea folositi la fabricarea aditivilor pentru colorantii alimentari E - E941 - Azot
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". Este un gaz de - E553a - Silicat si trisilicat de magneziu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E351 - Malat de potasiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".