E504 - Carbonatii de magneziu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E504, Carbonatii de magneziu este folosit ca Regulator de aciditate, Agent antiaglomerant, Emulgator
Origine E504
Produşi din hidroxid de magneziu, dar apar şi ca minerale naturale.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E504 (Carbonatii de magneziu) este nelimitată.
Efecte secundare
Atunci cand este consumat in cantitati mari poate irita mucoasele si are rol de laxativ.
Restricţii dietetice
Acest aditiv este considerat inofensiv. E504 poate fi folosit de către toate grupurile religioase, vegani şi vegetarieni.
E504 se găseşte în...
Numeroase produse.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E504 - Carbonatii de magneziu - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E296 - Acid malic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E263 - Acetat de calciu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E160c - Extract de ardei rosu, capsantina
Colorant rosu inchis utilizat in egala masura ca aromatizant. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. - E304 - Palmitat de ascorbil, Stearat de ascorbil
Antioxidant in produsele grase, in special adaugat pentru a preveni rancezirea uleiurilor cu multi acizi grasi nesaturati. De asemenea folositi la fabricarea aditivilor pentru colorantii alimentari E - E920 - L-cisteina
E920 sau L-cisteina este un agent de tratare a fainii, fiind de fapt un aminoacid natural sau obtinut prin biosinteza. Ofera aspectul pufos al produselor de panificatie, intarind si aroma acestora.