E507 - Acid clorhidric
E507 sau acid clorhidric este un acidifiant artificial, care se foloseste pentru prepararea siropului invertit de zaharoza si a unor condimente.
Atunci cand se combina cu formaldehida are efecte teratogene sau carcinogene.
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E507, Acid clorhidric este folosit ca Regulator de aciditate
Origine E507
Acid natural, prezent în mod normal în stomac. Produs din sare şi acid sulfuric.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E507 (Acid clorhidric) este nelimitată.
Efecte secundare
Nu se cunosc.
Restricţii dietetice
Acest aditiv este considerat inofensiv. Toate grupurile religioase, veganii şi vegetarienii pot folosi E507.
E507 se găseşte în...
Brânză, bere.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E507 - Acid clorhidric - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E903 - Ceara Canauba
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E903 sau ceara - E170 - Carbonat de calciu
Colorant alb pentru suprafata; agent impotriva uscarii, agent de umplere (farmacie), stabilizator pentru fructele conservate. Larg utilizat. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat u - E553a - Silicat si trisilicat de magneziu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E322 - Lecitina
E322 (i) lecitină parţial hidrolizată Fosfatidil colin Emulgator şi stabilizator pentru amestecurile apa-ulei (grăsime). Folosită pentru a înmuia ciocolata. - E551 - Silicat de calciu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E551 sau diox