E507 - Acid clorhidric
E507 sau acid clorhidric este un acidifiant artificial, care se foloseste pentru prepararea siropului invertit de zaharoza si a unor condimente.
Atunci cand se combina cu formaldehida are efecte teratogene sau carcinogene.
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E507, Acid clorhidric este folosit ca Regulator de aciditate
Origine E507
Acid natural, prezent în mod normal în stomac. Produs din sare şi acid sulfuric.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E507 (Acid clorhidric) este nelimitată.
Efecte secundare
Nu se cunosc.
Restricţii dietetice
Acest aditiv este considerat inofensiv. Toate grupurile religioase, veganii şi vegetarienii pot folosi E507.
E507 se găseşte în...
Brânză, bere.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E507 - Acid clorhidric - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E101 - Riboflavina
Riboflavina (aditivul alimentar E101) se imparte in 2 tipuri:E101i – riboflavina simplaE101ii – riboflavina 5-fosfatE101 este greu dizolvabil in apa. In organism, vitamina B2 (riboflavin - E309 - Delta-tocoferol
Antioxidant în produsele grase, în special adăugat pentru a preveni râncezirea uleiului de măsline. Are o activitate vitaminică scăzută. Se foloseşte mai rar datorită aromei - E337 - Tartrat dublu de sodiu si potasiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E160c - Extract de ardei rosu, capsantina
Colorant rosu inchis utilizat in egala masura ca aromatizant. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. - E306 - Tocoferoli
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".