E509 - Clorura de calciu
Regulator de aciditate, măreşte fermitatea fructelor şi legumelor, leagă metale.
E509 sau clorura de calciu este un potentiator de arome si agent de intarire.
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E509, Clorura de calciu este folosit ca Acidifiant, Potentiator de aroma
Origine E509
Sare naturală, face parte din sarea marină şi sarea gemă.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E509 (Clorura de calciu) este nelimitată.
Efecte secundare
Nu se cunosc.
Restricţii dietetice
Acest aditiv este considerat inofensiv. Toate grupurile religioase, veganii şi vegetarienii pot folosi E509.
E509 se găseşte în...
Numeroase produse, folosit şi ca sursă de calciu în suplimentele nutritive.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E509 - Clorura de calciu - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E351 - Malat de potasiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E262 - Acetat de sodiu
Acetatii sunt utilizati drept conservanti sau solutii tampon. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. - E350 - Malati de sodiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E263 - Acetat de calciu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E261 - Acetat de potasiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".